Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin valtuustoseminaari Kotkassa – kokonaiskustannukset noin 13 000 euroa

Perjantain teemana uuden kuntastrategian täytäntöönpano. Lauantaina kuullaan Haminan kokemuksia datakeskuksen kotikaupunkina.

Vihdin tämänvuotinen valtuustoseminaari pidetään Kotkassa tulevana perjantaina ja lauantaina 12.–13.8.

Seminaariin on kutsuttu valtuutetut, kunkin ryhmän ensimmäiset varavaltuutetut, lautakuntien puheenjohtajat sekä pääluottamusmiehet. Lisäksi kunnan johtoryhmä osallistuu seminaariin.

– Luottamushenkilöosallistujia on nyt 30, joista 28 on varsinaisia valtuutettuja ja kaksi varavaltuutettuja. Yhteensä osallistujia on yli 40. Ilmoittautuminen seminaariin on päättynyt, kertoo Vihdin kunnan hallintojohtaja Noora Nordberg.

Seminaaripaikka on Original Sokos Hotel Seurahuone, jossa osallistujat voivat myös yöpyä.

Lähtö seminaariin tapahtuu perjantaina kello 12.30 ja varsinainen ohjelma alkaa Kotkassa klo 15. Seminaari päättyy lauantaina kello 14, jolloin lähtee kuljetus takaisin Vihtiin.

Lauantaina on vuorossa katsaus Kotkan kuuluihin puistoihin.

Mitkä ovat seminaarin kokonaiskustannukset?

– Tämän hetken osallistujamäärän ja arvion mukaan noin 13 000 euroa sisältäen muun muassa edestakaiset kuljetukset, tilat, tarjoilut, illallisen ja yöpymisen. Osa kustannuksista täsmentyy lopullisen osallistujamäärän ja kulutuksen mukaisesti, Nordberg vastaa.

Uusi valtuusto on istunut vuoden. Mitkä ovat seminaarin päätavoitteet?

– Seminaarissa keskitytään uuden Vihdin uuden kuntastrategian toimeenpanoon sekä saadaan katsauksia muihin toimintaympäristön kannalta keskeisiin asioihin, kuten kunnan varautumisen ajankohtaisiin haasteisiin sekä Haminan kaupungin kokemuksiin datakeskuksen kotikaupunkina.

Microsoftin datakeskuksen tulo Vihtiin julkistettiin kesäkuussa.

Perjantaina ohjelman pääpaino on strategiassa. Avaussanojen jälkeen kunnanjohtaja Erkki Eerola alustaa strategian täytäntöönpanosta. Lyhyet puheenvuorot kuullaan kunnan henkilöstön pito- ja vetovoimaa edistävistä tekijöistä sekä toimintakulttuurista.

Eero Laesterä FCG:ltä kertoo tutkimuksensa perusteella, mikä on kuntien kasvun hinta sote-uudistuksen jälkeen.

Tämän jälkeen osallistujat pohtivat ryhmissä ajatuksia vuoden 2023 strategisista teoista.

– Lauantaina on vuorossa katsaus Kotkan kuuluihin puistoihin. Kuulemme myös alustukset datakeskuksen vaikutuksesta kaupungin kehitykseen Haminassa sekä kunnan varautumisen ajankohtaisista haasteista, selvittää Nordberg.

Vihdin uuden valtuustokauden ensimmäinen valtuustoseminaari järjestettiin perjantaina ja lauantaina 3.-4.9. 2921 Espoossa, Kilon Scandic -hotellissa.