Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Musiikkikoulu Vihermaan yrittäjä Merja Huhta: "Saan tehdä rakastamaani työtä itsenäisesti toteuttaen"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Olen toiminut yrittäjänä noin 17 vuotta. Aloitin ensin kotona ja nykyisin opetus tapahtuu oman Musiikkikoulun tiloissa Vihdin kirkonkylällä.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Se oli ainoa tapa työllistyä musiikin ammattilaisena opetuksessa. Vaikka olen valmistunut Sibelius Akatemiasta. Yrittäjyys mahdollistaa myös joustavammat työajat.

Millaiset ovat työaikasi?

– Joka vuosi tulee uusi lukujärjestys riippuen oppilaiden aikatauluista. Jokainen päivä on erilainen. Osa oppilaista tulee ennen koulupäivää ja osalle taas parempi on ilta-aika.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

Jokainen soitin ja soittaja vaatii yksilöllisen lähestymistavan.

Merja Huhta

– Tarkistan, että kaikki nuotit on saatavilla ja käyn niitä läpi myös itse soittamalla. Korona-aikana sekä pianon että Musiikkikoulun tilojen siisteys ja desinfiointi ovat korostuneet.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Oppilaitteni soittimina ovat harmonikka, piano ja ukulele. Jokainen soitin ja soittaja vaatii yksilöllisen lähestymistavan. Soittotunnit koostuvat paitsi itse soittamisesta myös musiikin teoriasta. Haluan luoda oppilailleni turvallisen oppimisympäristön.

Ehditkö pitää taukoja?

– Riippuu päivästä. Vähintään yksi tauko päivässä on syytä pitää.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Käyn läpi päivän opetukset ja tapahtumat. Mietin myös olenko pystynyt antamaan oppilailleni tarvittavat neuvot seuraavaa tuntia varten.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Lenkkeilen koirani Lillin kanssa päivittäin ja se auttaa jaksamaan. Fyysisestä kunnosta huolehtiminen auttaa myös henkiseen jaksamiseen.

Mikä on työssäsi parasta?

– Ihanat oppilaat ja heidän perheensä. Kaikki ovat ymmärtäneet, että opetukseni on muutakin kuin pelkästään musiikin opetusta. Se on läsnäoloa ja ymmärrystä nuoren arkipäiväisiin asioihin. Opiskelu ei ole pelkkää suorittamista vaan mukavaa ja turvallista omaehtoista musisointia. Saan tehdä rakastamaani työtä itsenäisesti toteuttaen.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Yksinyrittäjän näkökulmasta erilaiset byrokraattiset asiat vievät liikaa aikaa itse taiteen tekemiseltä.

Yrittäjä tutuksi -juttusarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Tällä kertaa vastausvuorossa on Musiikkikoulu Vihermaan yrittäjä Merja Huhta.