Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Tunnelmia Helsingistä – kaupunkiaiheisia akvarelleja pääkirjastossa Nummelassa

Helsinkiläisen Sampo Mäkelän näyttely pääkirjastossa Nummelassa tuo nähtäväksi kaupunkiaiheisia akvarelleja Helsingistä. Mukana on myös muutamia vene- ja kukka-aiheita. Näyttely kestää 31.8. asti.

– Innostus akvarelleihin alkoi noin kymmenen vuotta sitten, kun maalasin vaimolleni nimipäiväkortin ja hän totesi, että sinähän osaat tuon homman.

Mikä akvarelleissa kiehtoo?

– Niiden välittömyys ja spontaanius. Ehkä myös niiden vaikeus. Kaikki muistavat jo kouluajoista, millaista on maalata vesiväreillä hieno työ. Ei ihan helppoa, kun korjata ei juurikaan voi. Täytyy myöntää, että aluksi tuli paljon niin sanottua "saunan lämmikettä", mutta tekemällä osumistarkkuus on parantunut.

– Pidän myös siitä, että akvarellin ei tarvitse selittää tai julistaa mitään ollakseen hyvä. Rennosti tehty maalaus puhuu kyllä puolestaan. Akvarellimaalaus on myös eräänlaista jazzin soittoa, molemmissa sudit heiluvat ja lopputulos on sitä parempi, mitä rennommin sutii, rumpuja jo teinivuosista soittanut Mäkelä toteaa.

Mitä näyttelyyn tulijalle on luvassa?

– Tunteella ja hyvällä fiiliksellä maalattuja katuaiheita. Toivon, että katsoja näkee töissäni samaa kauneutta, jota koitan maalauksissa tavoitella. Loskakelikin on viehättävä, kun sen haluaa niin nähdä. Tai niinkuin suuri idolini akvarellisti Joseph Zbukvic toteaa: ei ole olemassa huonoja aiheita, on vain huonoja maalauksia.

– Minulle on aina yhtä ihmeellinen ja kiehtova asia ajatella, että tähän paperinpalaan voi loihtia kokonaisen oman maailmansa, ja hyvässä lykyssä se jää vielä elämään itseni jälkeenkin, Mäkelä tuumailee ja toivottaa kaikki tervetuleiksi näyttelyynsä.

Maalauksiin voi tutustua myös nettisivuilla sampomakela.com.