Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvän tuulen eläinkuvia ViaDia-ikkunanäyttelyssä

Nummelalainen Sirkka-Liisa Juntunen maalasi pörriäisiä, kaloja ja kotieläimiä.

– Olen vähän tällainen naivisti. Haluan tuottaa iloa muillekin, sanoo nummelalainen Sirkka-Liisa Juntunen, 71.

Hänen hyvän mielen eläinmaalauksiaan on esillä ViaDia-senioritalon näyteikkunoissa Nummelan Pisteellä elokuun ajan.

Hauki ja ahven, lehmä ja hevonen, lammas, talitiainen ja sinisorsa näyttävät kaikki melkein hymyilevän Juntusen maalauksissa.

– Haaveilen, että näistä tulisi lapsille katselukirja ilman sanoja. Tai julisteita, sanoo 30 vuotta Nummelassa asunut Juntunen.

Hän on tehnyt käsillään koko ikänsä, olihan isä kyläseppä ja äiti opetti ompelemaan ja kutomaan mattoa. Esimerkiksi Nummelan seurakuntakeskuksen aulassa olevat isot enkelinsiivet ovat Juntusen tekemät.

– Rukous on tärkeä. Jollen pyydän Taivaan Isää mukaan, ei mikään työ onnistu. Välillä pyydän ja saan neuvoja, ja sitten taas työ etenee.

Muurahaisista tämä lähti. Muurahainen on minua puhuttelevin pörriäinen, se kantaa itseään painavampaa taakkaa. Ja muurahaispesien mukaan voi suunnistaa, jos eksyy. Tuli surku luontoa kohtaan, ja otin kantaa maalauksillani, sanoo Juntunen.

Hänelle tärkein on taiteen tekemisen prosessi. Kun teokset ovat valmiit, ne voi vaikka myydä tai lahjoittaa pois,

Sirkka-Liisa Juntusen ikkunanäyttelyssä on 12 eläinmaalausta ja lisäksi kolme muuta työtä: nykyversio Maan korvessa kulkevi lapsosen tie -maalauksesta sekä kaksi paperinarusta tehtyä kukkataulua.