Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Kirkonkylän rantalavan seinä avattiin katutaiteen käyttöön

Vihdin kirkonkylän rannassa sijaitseva niin kutsuttu rantalava on toiminut nuorten omatoimitaiteilijoiden kohtauspaikkana jo aiemminkin, ja lavan takaseinä on kuvioitu värikkäin tägein ja piirroksin.

– Luvalliset, julkiset katutaiteilupaikat ovat vähissä, joten päätimme yhteistyössä lavaa hallinnoivan SuurVihdin Killan sekä Wihdin Tempon kanssa tarjota nykyisen lavan takaseinän nuorten käyttöön, kertoo kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli tiedotteessa.

– Lava tullaan jossakin vaiheessa kunnostamaan, mutta toistaiseksi siellä saa taiteilla vapaasti, kunhan muistaa pysyä luvallisella alueella eli takaseinässä. Muita lavan rakenteita, kuten tukipylväitä, lattiaa tai lavaa kokonaisuudessaan ei saa kuvioida.

Rannassa on valaistus päivittäin klo 23 asti, joten taiteen tekeminen onnistuu myös ilta-aikaan.

– Meillä on myös muita suunnitelmia katutaiteen tekopaikoista ja ohjatun työpajan järjestämisestä siitä kiinnostuneille nuorille. Kerromme näistä myöhemmin tämän vuoden aikana, jatkaa Muhli.