Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karkkila-Otalampi-Helsinki työssäkäyntibussilinjan 346 käyttäjät harmissaan

Liikennöitsijän edustaja pahoittelee: ongelmia ollut kuluneella viikolla.

Karkkilan, Vihdin Otalammen ja Helsingin välillä ajettavan työssäkäyntibussilinjan 346 matkustajat ovat kärsineet liikennöitsijän ongelmista kuluneella viikolla.

Kyseiset bussivuorot ajetaan aamulla Helsinkiin ja illansuussa takaisin Vanhan Porintien (mt 120) kautta.

Kampissa maanantaina 8.8. kyytiläiset olivat ihmeissään, kun vuoro ei ollutkaan lähtöpaikallaan. Kukaan ei tiennyt mitä on tapahtunut. Lopulta todella myöhässä jokin vara-auto saapui lähtöportille, kertoo Otalammen Ruskelassa asuva Jukka Fabritius.

– Tiistaina Sällin pysäkillä odoteltiin, odoteltiin ja odoteltiin, mutta linjaa 346 ei tullut ollenkaan. Ja aivan hiljattain bussin maksupäätteet eivät toimineet.

Kuinka pääsee töihin ja töistä pois, jos linjan 346 ainut vuoro jää ajamatta?

Jukka Fabritoius, Ruskela

– Onko kilpailutettu niin tiukalle, ettei liikennöitsijällä ole varaa kunnon kalustoon? Kuinka pääsee töihin ja töistä pois, jos linjan 346 ainut vuoro jää ajamatta? Kuka maksaa taksikyydin kotiin, kysyy Fabritius harmissaan.

Vihdin kunnan vs. kuljetusasiantuntija Marjaana Roine kertoo, että linja 346 on ely-keskuksen kilpailuttama, ja koska linja kulkee Vihdin kautta, Vihdillä on pieni maksuosuus. Ely siis hallinnoi sopimusta.

Linjaa 346 liikennöi nykyään OnniBus Flex, Satakunnan Liikenteen operoimana. Vuoroja on ollut vain yksi kumpaankin suuntaan kesästä 2021 lähtien.

Joukkoliikenneasiantuntija Heikki Hyvärinen Uudenmaan ely-keskuksesta, onko aiemmin tullut negatiivista palautetta tästä linjasta?

– Ei ainakaan ely-keskukseen asti, Hyvärinen vastaa.

Satakunnan Liikenne Oy:n liikennepäällikkö Petteri Hurskainen pahoittelee, että vuorolla on ollut ongelmia kuluneella viikolla.

– Kalusto ei ole vanhaa, vaan vuorot liikennöidään suhteellisen uusilla markkinaehtoisen liikenteen pikavuoroautoilla. Toki niissäkin on murheita.

– Maanantain kello 17.20 vuoro oli päässyt lähtemään Kampista myöhässä, mutta valitettavasti en ole saanut tietoa miksi.

– Tiistaina aamun kuljettajalle oli sattunut inhimillinen erhe, ja tieto asiasta oli saatu päivystäjällemme siinä vaiheessa kun vuoron olisi jo pitänyt olla Helsingissä. Korvaavaa autoa ei enää laitettu linjalle, koska se olisi ollut myöhässä julmetusti.