Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Ilkivaltaa kärsineet puistolehmukset odottavat poistamistaan Nummelan keskustan tuntumassa – puut revitty maahan käsivoimin

Kaksi puistolehmusta kenottaa maata kohti Nummelassa Asemantien uuden suojatiesaarekkeen kohdilla. Ilkivaltaa kohdanneista puista toisen runko on katkaistu ja toinen kiskottu juuriltaan.

Vihdin kunnan arboristi Elina Terho kertoo tarkastaneensa vaurioituneet puut heinäkuun lopulla heti ilkivallan tapahduttua. Ilmeisesti puut on kiskottu sijoiltaan käsivoimin.

– Olemme ajatelleet, että molemmat poistetaan ja istutetaan uudet tilalle. Se on taloudellisesti järkevämpi ratkaisu, kertoo Terho.

Puut ehtivät kasvaa paikallaan vuodesta 2018. Terho kertoo, että yleensä kunnan istutukset saavat olla rauhassa Vihdissä, mistä hän on tyytyväinen. Puistolehmuksia kohdannut ilkivalta harmittaa.

– Kaikki raha mitä laitetaan tällaisten korjaamiseen on pois esimerkiksi uusien puiden istuttamisesta ja uuden rakentamisesta.