Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Perinteikkään Päivölän kirjallisuuspäivän teemana tieteiskirjallisuus

Liput tulivat myyntiin maanantaina. Kirjallisuuden ystävät kokoontuvat Päivölän virkistyskodissa Nummelassa.

Vihtiläisten kirjallisuuden ystävien vuoden kohokohdaksi muodostunut perinteikäs Päivölän kirjallisuuspäivä järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen lauantaina 3. syyskuuta 2022. Lämminhenkinen ja intiimi kulttuuritapahtuma on kerännyt Vihtiin suuren joukon kirjallisuuden ystäviä ja kirjailijoita useiden vuosien ajan, luonnehditaan kunnan tiedotteessa.

Tänä vuonna järjestettävä tapahtuma on järjestyksessään 24. Päivölän kirjallisuuspäivä ja sitä vietetään sci-fi -teemalla Tulevaisuus ei ole kuin ennen -otsikon alla.

2020-luku on historiassa ollut suosittu vuosikymmen pitkälle tulevaisuuteen tapahtumansa sijoittavien tieteis- ja fantasiateosten sivuilta. Nyt kun olemme saavuttaneet tämän useiden sci-fi -teosten tulevaisuuden, niin vastaako se odotuksia? Päivölään saapuvat vieraiksi mm. tätä asiaa pohtimaan joukon suomalaisen tieteis- ja fantasiakirjallisuuden tähtiä ja asiantuntijoita. Mukana päivän ohjelmassa ovat Finlandia -palkittu Johanna Sinisalo, Pro Finlandia -mitalisti Teemu Keskisarja, toimittaja ja tietokirjailija Vesa Sisättö, sekä tulevaisuudentutkija Kristiina Siivonen.

Liput tapahtumaan maksavat 35 euroa, joka sisältää lounaan ja kahvitarjoilun. Liput tulivat myyntiin maanantaina. Tiketti -lippupalveluun osoitteessa www.tiketti.fi. Lippuja voi varata myös puhelimitse numerosta 0600-1-1616 tai mm. R-Kioskeista Vihdin kirkonkylällä ja Nummelassa.

Päivien toteutuksesta vastaavat Päivölän Virkistyskodin lisäksi Vihdin kulttuuripalvelut, Vihdin kunnankirjasto ja Vihdin Kalevalaiset Naiset. Vuosien varrella lukuisat eturivin kirjailijat ja luennoitsijat ovat olleet mukana kirjallisuuspäivillä. Kirjallisuuden lisäksi mukana on ollut aina myös musiikkia ja runoutta päivien teemoihin liittyen.

Päivölän kirjallisuuspäivä - Tulevaisuus ei ole kuin ennen. La 3.9. klo 10–15. Päivölän virkistyskoti, Taivaantie 41, Nummela.