Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin Wuosisatamarkkinoille odotetaan lauantaina noin 10 000 markkinavierasta

Markkinat pidetään 15. kerran Vihdin kirkonkylässä. SuurVihdin Kilta on järjestäjänä kuudetta vuotta yhteistyössä Vihdin kunnan kanssa.

Perinteiset Wuosisatamarkkinat järjestetään Vihdin kirkonkylällä lauantaina 20.8. kello 10 – 16 välisenä aikana viidennentoista kerran.

Vihdin suurin yleisötapahtuma houkuttelee vuosittain yli 10 000 kävijää nauttimaan lämminhenkisestä ja iloisesta markkinatunnelmasta.

Suurin kävijämäärä Wuosisatamarkkinoilla oli vuonna 2019, jolloin markkinahumusta nautti noin 16 000 ihmistä. Vuonna 2021 kävijämäärä oli noin 7 000 ihmistä. Koronarajoituksia ei silloin enää ollut, mutta kävijät arkailivat vielä lähtemistä ihmisjoukkoon.

Wuosisatamarkkinat järjestää SuurVihdin Kilta ry yhteistyössä Vihdin kunnan kanssa kuudetta kertaa.

– Järjestelyistä vastaa noin kymmenen hengen ydinryhmä. Lisäksi mukana on suunnilleen saman verran muuta talkooväkeä tapahtumapäivänä muun muassa liikenteenohjauksessa, autojen ohjaamisessa pysäköintialueelle sekä myyjien ohjaamisessa omille myyntipaikoille.

Järjestelyistä vastaa noin kymmenen hengen ydinryhmä.

SuurVihdin Killan puheenjohtaja Kai Viherkanto

– Järjestyksenvalvojia tarvitaan markkinapäivänä kaksitoista. Tämän hoidamme nykyään ostopalveluna, kertoo SuurVihdin Killan puheenjohtaja Kai Viherkanto.

Myyjiä on ilmoittautunut Wuosisatamarkkinoille noin 160. Odotettavissa on, että myyjiä ilmoittautuu vielä lisää ennen tapahtumapäivää. Järjestäjät odottavat paikalla noin 170 myyjää. Huippuvuonna 2019 myyjiä oli Vihdin kirkonkylässä 230.

Kai Viherkanto kertoo meneillään olevan viikon olevan kiireisin järjestelyiden osalta:

– Viimeinen viikko aina hektisin, mutta kyllä koko heinäkuu on ollut kiireistä aikaa järjestelyiden osalta. Meillä on hyvät työlistat, joista näkee mitä kaikkea pitää muistaa milloinkin. Toimintasuunnitelmaan on kirjattu mitä tehdään eri vaiheissa.

– Perjantaiaamusta kello seitsemästä lähtien mennään sitten lauantai-iltaan asti tukka putkella. Kunhan pääsemme kello 11 asti lauantaina niin sen jälkeen markkinat rullaavat omalla painollaan.

Paikkamyynti Vihdin Wuosisatamarkkinoille alkoi jo helmikuun aikana:

– Myyjät suunnittelevat oman kalenterinsa hyvissä ajoin kesämyynnin osalta, joten paikkamyynti tulee aloittaa ajoissa, Viherkanto kertoo.

Sää on perinteisesti suosinut Wuosisatamarkkinoita:

– Viidentoista vuoden aikana on ollut vain kaksi päivää, jolloin vettä on tullut hetken aikaa. Meillä on suhteet yläkertaan kunnossa. Toivomme markkinapäivälle 22-asteista poutapilvistä säätä, Viherkanto sanoo.

SuurVihdin Killalla on tapana jakaa kontrastikuvia somessa lauantain aikana.

– Kello 5 aamulla kylä on vielä tyhjä. 5 – 6 tunnin päästä on jo tungosta, Viherkanto toteaa.