Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Läheltä piti Hiidenvedellä – "Siinä oli kuoleman paikka": Moottorivene ajoi pimeällä soutuveneen yli, tutkinnassa liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja ruorijuopumusepäily

Moottorivene ajoi soutuveneen yli Hiidenvedellä perjantai-iltana lähellä puoltayötä. Kummassakin veneessä oli kaksi miestä ja he selvisivät pintanaarmuilla. Todella paljon huonomminkin olisi voinut käydä.

– Siinä oli kuoleman paikka, kiteyttää tapausta tutkiva Länsi-Uudenmaan poliisin komisario Hannu Kontola.

Onnettomuus sattui Hiidenvedellä Ryssänsaaren ja Hiidenniemen välissä lähellä Hiidensalmen siltaa. 225 hevosvoiman moottorivene osui puisen soutuveneen keskelle sivusta. Soutuveneen keulassa oli yksi ja perässä toinen mies. Toinen heistä tippui törmäyksen voimasta veteen ja toinen hyppäsi itse kun näki mitä tapahtuu. Kummallakin oli tiettävästi yllään suojaliivit.

Moottoriveneen keulaan tuli törmäysjälkiä, mutta se ei kaatunut. Moottoriveneessä olleet miehet pelastivat veden varaan joutuneet veneeseensä.

Kummassakaan veneessä ei ollut valoja vaikka tapahtuma-aikana oli pimeää.

Kaikki onnettomuudessa mukana olleet olivat miehiä. Moottoriveneen miehet ovat Kontolan mukaan keski-ikäisiä ja soutuveneen miehet hieman nuorempia. Kaikki neljä ovat Vihdin ja Lohjan alueelta.

Tapausta tutkitaan nyt törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja vesiliikennejuopumuksena. Vesiliikennejuopumuksesta tulee rangaistavaa vasta 1,0 promillen humalassa.

Kontola neuvoo vesillä liikkujia tarkkuuteen turvallisuusasioissa.

– Veneissä pitää olla valot, mutta on siitä muistaa, että niiden teho ei ole pimeällä yhtä hyvä kuin autoissa. Lisäksi vaikka vesillä rangaistavuuden promilleraja on niinkin korkea kuin 1,0 promillea, on vesille silti syytä lähteä vain täysin selvin päin, kertoo Kontola.