Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koulujen alku voi lisätä koronatartuntoja lapsissa ja nuorissa – Karviainen muistuttaa: Kouluun ei tule mennä oireisena

Koulut alkoivat kesälomien jälkeen ja koulujen alku todennäköisesti lisää koronatartuntoja lapsissa ja nuorissa. Perusturvakuntayhtymä Karviainen muistuttaa tiedotteessaan, että kouluihin tai oppilaitoksiin ei ole tällä hetkellä voimassa maskisuosituksia, mutta jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia. Hyvään käsi- ja yskimishygieniaan on myös edelleen syytä kiinnittää huomiota. Näin voidaan ehkäistä myös muiden tautien leviämistä.

Karviainen muistuttaa tiedotteessaan, että mikäli lapsella tai nuorella on virusinfektioon sopivia oireita, kouluun tai oppilaitokseen ei ole suotavaa mennä. Kotona on syytä pysytellä ja välttää perheen ulkopuolisia kontakteja viiden vuorokauden ajan oireiden alusta ja niin että kuume on ollut poissa ja muut oireet selvästi vähentyneet ainakin kahden vuorokauden ajan.

Lapsen lieviä virusinfektion oireita voi seurata kotona ilman testaamista. Positiivista kotitestiä ei tarvitse varmentaa terveydenhuollossa tehtävällä testillä.

Perhealtistuksessa oireeton lapsi voi mennä kouluun tai päivähoitoon. Altistuneella aikuisella suositellaan etätyötä, jos se on mahdollista sekä maskin käyttöä kodin ulkopuolella liikuttaessa.