Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllylammen Lohjan puoleisen rannan ostolle sinetti – Kaupat tehdään, kun päätöksille on saatu lainvoima

Vihdin kunnanhallitus oli yksimielinen Lohjan rannan ostopäätöksestä. Kauppahinta on 21 120 euroa.

Vihdin kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että Vihti ostaa Lohjan kaupungilta 5 970 neliömetrin suuruisen rantakiinteistön, joka sijaitsee Iso Myllylammen rannalla. Kiinteistö ostetaan virkistyskäyttöä varten. Kauppahinta on 21 120 euroa. Kiinteistö ostetaan vapaana kaikista kiinnityksistä.

– Kaupat on mahdollista tehdä, kun Vihdin ja Lohjan asiaa koskevat päätökset ovat saaneet lainvoiman. En osaa ottaa kantaa rannan mahdolliseen kunnostamiseen ja sen aikatauluun, kertoo asian kunnanhallitukselle valmistellut maankäyttöinsinööri Mika Kukkula Vihdin kunnasta.

Vihdin kunnanhallitus sai vuonna 2021 kuntalaisaloitteen Lohjan kaupungin omistaman uimaranta-alueen hankkimiseksi Vihdin kunnalle.

Vihdin kunnan nykyinen uimaranta Iso Myllylammella sijaitsee alueella, jossa tulevaisuudessa on muutospaineita johtuen ESA-radan

tulevasta linjauksesta sekä nykyisen valtatie 25:n aluevaraussuunnitelmasta ja tien mahdollisesta nelikaistaistamisesta tulevaisuudessa. Maanhankinnalla turvataan niin vihtiläisten kuin lohjalaistenkin uiminen puhdasvetisellä Iso Myllylammella.

Ranta on ollut vihtiläisten ahkerassa käytössä jo Lohjan kaupungin omistuksen aikana. Rannassa ei ole ollut mukavuuksia sen jälkeen, kun Lohjan kaupunki teki rannasta myyntipäätöksen. Vessa, pukukopit, laituri, penkit ja keinut puuttuvat. Tästä huolimatta rantaa käytetään ahkerasti.