Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin kamarikuoro hakee uusia laulajia tenori- ja bassoääniin – koelaulu ensi viikolla

Syksyn ohjelmassa on kaksi päätapahtumaa: Vihdin kirkon 250-vuotisjuhlamessu ja Händelin Messias-oratorio.

Syksyllä 2014 perustettu Vihdin kamarikuoro etsii laulajia Händelin Messias-oratorioon. Tällä kertaa kamarikuoro hakee uusia laulajia erityisesti tenori- ja bassoääniin. Koelaulutilaisuus järjestetään ensi viikon tiistaina Nummelan seurakuntakeskuksessa.

Kuoro harjoittelee tors-tai-iltaisin Nummelan seurakuntakeskuksella klo 18.15–20.45. Aiempi kuorolaulutausta ei ole välttämätöntä, mutta hyvää sävelkorvaa edellytetään. Harjoitusten ajaksi järjestetään tarvittaessa myös lastenhoitoa.

Hyvän kuorosoinnin taustalla on monia asioita. Yksi tärkeimmistä on eri kuoroäänien välinen tasapaino. Vihdin kamarikuorossa on huolehdittu siitä, että jokaisessa kuoroäänessä eli sopraanossa, altossa, tenorissa ja bassossa on riittävästi ja tasapainoisesti laulajia.

Kuorolla on tästä syksystä alkaen kaksi omaa laulunopettajaa. Laulajia opettavat laulupedagogit, vuonna 2019 Lappeenrannan laulukilpailun voittanut Virva Puumala ja kuoron puheenjohtaja, musiikinopettaja Päivi Niemelä. Laulunopettajilta laulajat saavat yksityistunteja ja kuoro pyrkii kaikin tavoin tukemaan laulajiensa laulunopetusta.

Vihdin kamarikuoro on perustamisensa jälkeen esittänyt Johannes-passion ohella monia kuorokirjallisuuden huipputeoksia, kuten Bachin Jouluoratorion, Mozartin ja John Rutterin Requiemit sekä Händelin Messias-oratorion. Ohjelmistossa on lisäksi ollut monipuolisesti keskeistä säestyksetöntä kuoromusiikkia ja myös kuoron toisen johtajan, Jorma Hannikaisen sävellyksiä.

Kuoro on houkutellut laulajia myös yli kuntarajojen. Harrastukseensa sitoutuneita laulajia kuorossa on vihtiläisten lisäksi Espoosta, Kirkkonummelta, Lohjalta ja Karkkilasta.

Vihdin kamarikuoro on yksi Vihdin seurakunnan kuoroista, mutta samalla itsenäinen yhdistys. Sitä on alusta asti tukenut voimakkaasti Elli ja Artturi Hiidenheimon säätiö, joka on nähnyt toiminnan laadukkuuden vihtiläisten hyväksi.

Syksyn ohjelmassa on kaksi päätapahtumaa: Vihdin kirkon 250-vuotisjuhlamessu 2.10., jossa esitetään Jorma Hannikaisen juhlamessuun kuorolle ja pienelle orkesterille säveltämän kuorofantasian ja 27.11. on Vihdin kirkossa vuorossa Händelin Messias-oratorio yhdessä jyväskyläläisen Kamarikuoro Valon ja helsinkiläisen barokkiorkesteri Galantinan kanssa. Esitykset ovat Jyväskylässä ja Vihdissä.

Koelaulutilaisuus Vihdin kamarikuoroon Nummelan seurakuntakeskuksessa tiistaina 30.8. kello 17.30–19. Lisää tietoa: www.vihdinkamarikuoro.fi