Kuinka kauan olette toimineet yrittäjinä?
– Olemme olleet yrittäjinä kaksi ja puoli vuotta.
Miksi päätitte ryhtyä yrittäjiksi?
– Kahvila oli molempien haave.
Millaiset ovat työaikanne?
– Aloitamme työt kello 4.30 ja työpäivä päättyy kello 16.30.
Mitä teette yleensä ensimmäisenä, kun aloitatte päivän työt?
– Aamu alkaa pullan leivonnalla.
Mitä kaikkea työpäivänne pitää sisällään?
– Leipomista, astiahuoltoa, lounaan valmistamista, asiakaspalvelua, tuotteiden esille laittoa, siivoamista ja tukkutilausten tekoa. Tukkutilausta ei kuitenkaan tehdä joka päivä. Outi tekee tilauskakut.
Ehdittekö pitää taukoja?
– Välillä ehtii pitää taukoja ja välillä ei juurikaan, jokainen päivä on erilainen. Aamulla on noin 10–15 minuutin aamukahvit, lounastauko on 20–25 minuuttia ja päiväkahvit 10 minuuttia. Lauantaisin ei juuri taukoja ehdi pitämään, työn lomassa siinä juo ja syö jotain pientä, ja vasta kello 13 maissa ehtii syömään kunnolla.
Mitä teette yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetatte päivän työt?
– Loppusiivouksen, eli imurointi sekä lattian pesu ja pöytien pyyhintä. Haemme ständit sisälle pihalta.
Miten pidätte huolta omasta jaksamisestanne?
– Pidämme kaksi kertaa vuodessa työhyvinvointi-iltapäivän. Viimeksi olimme katsomassa Ismo Leikolan stand up -keikan sekä syömässä. Iloinen ja positiivinen asenne auttaa. Suunnittelemme työvuorot niin, että palautumiseen jää aikaa.
Mikä on työssänne parasta?
– Parasta ovat mukavat asiakkaat ja vapaus tehdä mitä haluamme. Saamme vaikuttaa työvuoroihimme ja hyvinvointiimme.
Mikä yrittäjyydessä on haastavinta?
– Haastavinta on markkinointi ja se, että välillä on yksin eikä ole tukiverkostoa. Olemme pyrkineet verkostoitumaan ja pidämme yhteyttä muihin yrittäjiin. Myös se on haastavaa, jos tapahtuu jotakin odottamatonta, kuten korona. Pienyrittäjiä ei tueta tarpeeksi.
Yrittäjä tutuksi -juttusarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin. Tällä kertaa vuorossa ovat Cafe Neilikan yrittäjät Outi Dahlgren ja Karoliina Rosenberg.