Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihtiläisille työttömille työnhakijoille uusi hanke – "Olemme apuna suunnan löytymisessä"

Työvoimala Boost alkoi Vihdissä alkuvuodesta. Asiakkaita on ollut tähän mennessä noin 60, kontakteja useita satoja.

Länsi-Uudellamaalla toimii vuonna 2022 vain yksi työllisyyspoliittinen hanke: Vihdin kunnan Työvoimala Boost, joka on osittain Uudenmaan TE-toimiston rahoittama. Hanke on osa Vihdin kunnan työllisyyspalveluja.

Työvoimala Boostin asiakkaiksi voivat hakeutua kaikki vihtiläiset työttömät työnhakijat ilman ikärajaa.

Palvelu on vapaaehtoista ja asiakas voi itse määritellä omat yksilölliset tavoitteensa.

Hankkeessa on ollut tähän mennessä noin 60 asiakasta. Asiakkaiden kanssa on ollut tapaamisia ja kontakteja useita satoja.

Asiakkaina on tasaisesti sekä miehiä että naisia. Asiakkaiden ikähaarukka on 21-vuotiaasta aina 62-vuotiaaseen.

Kyseessä on uusi hanke, joka käynnistyi alkuvuodesta ja jatkuu vuoden 2022 loppuun. Työllisyyspoliittiset hankkeet toimivat vuoden kerrallaan. Työvoimala Boostille haetaan jatkoa ensi vuodelle.

Tarve hankkeelle on ollut selkeä ja olemme löytäneet paikkamme.

Työllisyyskoordinaattori Erika Knaster

Hanketta vetävät työllisyyskoordinaattori Erika Knaster ja työllisyysasiantuntija Päivi Lipasti.

– Tarve hankkeelle on ollut selkeä ja olemme löytäneet paikkamme.

– Olemme asiakkaille konkreettinen tuki ja apu. Olemme apuna suunnan löytymisessä ja toimimme aktiivisesti asiakkaiden tavoitteiden saavuttamiseksi, toteaa Knaster.

Hanke tarjoaa yksilöllistä, räätälöityä ja asiakasta lähellä toteutettavaa valmennusta avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen sekä asiakkaan työnhakuun liittyvien arjen digitaitojen vahvistamista yksilö- tai ryhmävalmennuksen keinoin. Valmennuksen kesto on 3 – 4 kuukautta.

Työvoimala Boost tarjoaa laajan verkostonsa avulla vihtiläisille työnhakijoille näkymiä ja kontakteja avoimille työmarkkinoille yrityksiin ja yhteisöihin koko Länsi-Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla.

– Työnhakijaa motivoidaan aktiiviseen itsenäiseen työnhakuun sekä tuetaan työhön hakeutumisessa, oman osaamisensa markkinoinnissa ja työssä olemisessa työvalmennuksen avulla, Knaster jatkaa.

Koulutustarpeessa olevaa työnhakijaa ohjataan koulutukseen tutkinnon suorittamiseksi, koulutuksen päivittämiseksi tai mahdollistetaan lyhytkorttikoulutus työllistymisen edistämiseksi.

– Työn opinnollistamisen kautta tuetaan työnhakijan osaamisen tunnistamista ja kouluttautumista kohti ammatillista tutkintoa ja työllistymistä, Knaster sanoo.

– Työnhakuun liittyvien arjen digitaitojen kehittämiseen työnhakijalle tarjotaan yksilö- tai ryhmävalmennusta fyysisten tapaamisten ja koulutusten kautta tai etävalmennuksen keinoin.

Työvoimala Boost pyrkii kohtamaan asiakkaat siellä, missä asiakkaat ovat ja tapaamiset järjestetään lähelle asiakasta.

– Fyysisten tapaamisten lisäksi työnhakijan valmennusta voidaan toteuttaa puhelimitse tai etäyhteydellä asiakkaan tilanne ja toiveet huomioiden. Vihdissä ei pääse kulkemaan julkisella liikenteellä kovin hyvin, joten etätapaamiset on otettu vastaan innokkaasti, Knaster sanoo.

– Valmennuksen aikana ja työskentelyn tukena voidaan hyödyntää erilaisia ammatinvalintaan ja omien vahvuuksien sekä kiinnostuksen kohteiden tunnistamiseen liittyviä itsearviointimenetelmiä, kuten ammatinvalintatestejä ja Kykyviisaria.