Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Anne Räsänen voitti vuosi sitten Vihdin Tontinmetsästyskisan – Nyt talo on valmis

Nummelalainen Anne Räsänen voitti vuosi sitten Tontinmetsästyskisan – uudessa omakotitalossa Sepänpihassa on nyt asuttu pari viikkoa.

Vihdin kunta järjestää vuosittain perinteeksi muodostuneen Tontinmetsästyksen Vihdin Wuosisatamarkkinoilla. Kilpailun

menestyksekkäästi suorittaneiden joukosta arvotaan voittaja, joka saa Vihdin kunnalta 20 prosentin alennuksen yhden vapaavalintaisen, jatkuvassa haussa olevan omakotitontin myyntihinnasta.

Vuoden 2021 Tontinmetsästyksen voitti nummelalainen Anne Räsänen. Hän löysi pienen etsinnän jälkeen miehensä Pekka Räsäsen kanssa sopivan omakotitontin Nummelan Sepänpihasta. Nyt valoisa ja toimiva koti on valmis.

Räsäset muuttivat 104 neliöiseen omakotitaloon muutama viikko sitten. Talo sijaitsee noin 450 neliön tontilla. Heidän asumismuotonsa muuttui kokonaan, sillä he muuttivat omakotitaloon kerrostalosta. He ovat tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen.

– Olemme asuneet omakotitalossa aiemminkin. Kerrostaloasumisen aikana meillä oli myös siirtolapuutarhamökki. Siirtolapuutarha-aikana totuimme yhteisölliseen elämäntapaan. Sepänpiha on niin ikään asuinalueena tiivis ja yhteisöllinen oma yksikkönsä, Anne Räsänen kertoo.

Tontti oli iso kuoppa, mutta näimme siinä mahdollisuuksia.

Tontinmetsästyksen voittaja Anne Räsänen

Ajatuksena Räsäsillä oli, että jos tontti löytyy joko Nummelan Sepänpihasta tai Linnanniitusta niin he ostavat tontin ja rakennuttavat omakotitalon avaimet käteen -periaatteella. Sepänpihasta löytyi vielä yksi vapaa tontti.

– Tontti oli iso kuoppa. Teetimme mittauksia ja selvitimme tarkasti onko tontille mahdollista rakentaa talo. Näimme tontissa mahdollisuuksia. Päätimme, että jos tämän tontin saamme niin lähdemme rakentamaan, Anne Räsänen jatkaa.

Räsäset tekivät joulukuussa päätöksen talon rakennuttamisesta.

– Lupaprosessi Vihdin kunnan kanssa oli sujuva ja nopea. Kevään aikana alkoivat tontin maanrakennustyöt. Valitsimme Kiiruna Talon talopaketin, joka valmistui vauhdilla.

Kiirunan talopaketti rakennettiin tehtaalla täysin valmiiksi lämpimissä ja katetuissa tiloissa.

– Tämä oli meille hyvin tärkeä asia. Näin varmistimme ettei taloon synny minkäänlaisia kosteusvaurioita rakentamisvaiheessa.

– Talo tuli kahtena palana ja katto tehtiin valmiiksi paikan päällä. Tämän jälkeen tehtiin sähkötyöt ja viemäröinti. Olemme itse maalanneet talon ja tehneet terassin.

Kompaktin kokoinen talo ja pienehkö tontin koko ovat saaneet Räsäset vakuuttumaan, että omakotitalo on todennäköisesti heidän loppuelämän koti:

– Portaita ei ole ja sopivan kokoisella tontilla lumitöitä on vähän. Lähellä sijaitsee muutama palvelutalo, joihin on myöhemmin lyhyt matka muuttaa, 57-vuotias Räsänen heittää huumorilla.

Kotia lähellä olevat palvelut ovat pariskunnalle aidosti tärkeä asia:

– Asioille pääsee kävellen tai polkupyörällä. Autoa ei ole pakko käyttää. Äitini asuu Nummelassa ja käymme vierailulla usein. Lyhyt välimatka helpottaa yhteydenpitoa.