Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ensin maalasin äidin aloittamat ikonit valmiiksi" – Naivistisia satuhahmoja nummelalaisen Kirsi-Marja Tynkkysen akvarellikorteissa

– Olen harrastelijataiteilija, sanoo nummelalainen Kirsi-Marja Tynkkynen. Hänen akvarellikorttejaan on näytteillä Vihdin kirkonkylän kirjastossa syyskuun ajan.

– Maalaan naivistisia satuhahmoja. Ehkä niissä on myös ripaus hyväntuulisuutta. Olenkin iloinen, jos korttini saavat katsojassa ikaan jotakin positiivista.

Tynkkynen on eläkkeellä oleva luokanopettaja. Hän valmistui kasvatustieteiden maisteriksi vuonna 1985 ja työskenteli siitä lähtien kuvataiteeseen ja musiikkiin erikoistuneena luokanopettajana Vihdin kunnassa.

– Viimeiset 18 vuotta toimin Kuoppanummen koulukeskuksessa luokanopettajana ja päätoimisena kuvataiteen tuntiopettajana.

Sain kipinän omien akvarellikorttien tekemiseen, ja sillä tiellä olen nyt!

Vihdin kuvataidekoulun ja Vihdin kansalaisopiston maalaustaiteen kolmivuotisen opinto-ohjelman Tynkkynen suoritti vuosina 1996–98.

– Vihdin kansalaisopiston esitteen 1998–99 kansilehdessä oli sen hetkinen "Omakuvani" vuodelta 1998.

– Vuonna 2005 minulla oli Vihdin pääkirjastossa Nummelassa näyttely nimeltään Sinisten Kissojen Maailma.

Viime syksynä Tynkkynen aloitti maalausharrastuksensa uudelleen maalaamalla äitinsä aloittamat ikonit valmiiksi.

– Samalla tutustuin temperaväreihin. Tein myös kolme muuta koira-aiheista "ikonia". Aiheena oli aluksi oma koirani Luca, ja sitten syntyivät vielä ystävilleni koirat Helli ja Ihku.

– Viime keväänä kävin nuoremman tyttäreni kanssa Turussa, josta hän osti akvarellitaiteilija Sinikka Hautamäen herkän kortin. Kortista sain kipinän omien akvarellikorttien tekemiseen, ja sillä tiellä olen nyt!

"Kisu" Tynkkysen kehystettyihin akvarellikortteihin voi tutustua Vihdin Kirkonkylän kirjastossa perjantaista 2.9. lähtien syyskuun ajan. Kirjasto on auki ma–ti klo 13–19, to–pe klo 11–16.

Näyttelyn avajaiset Vihdin kirkonkylän kirjastossa pe 2.9. klo 14–16. Taiteilija on paikalla.