Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Haimoon Martat vietti 50-vuotisjuhlaa Selin Seppolassa – paikalla kaksi perustajajäsentä

Marttatoiminta jatkuu Vihdin Haimoossa sopeutuen kulloiseenkin aikaan ja sen asettamiin haasteisiin.

Haimoon Marttayhdistyksen 50-vuotistaivalta juhlittiin lauantaina 27. elokuuta. Kauniissa leppoisassa kesäsäässä Vihdin kunnan Selin kylän nuorisoseurantaloon Seppolaan kokoontui nelisenkymmentä henkeä juhlimaan.

Haimoon Martat ry:n nykyinen puheenjohtaja Marika Sarjosalo toivotti väen tervetulleeksi, ja juhlivalle yhdistykselle kohotettiin onnittelumalja. Monien suussa sulavien suolaisten ja makeiden kakkujen maistelun täyttäminä väki oli valmis kuulemaan yhdistyksen historiasta.

Tarja Ojanne oli saanut tutkittavakseen yhdistyksen dokumentteja menneiltä vuosilta ja koostanut niistä lyhyen katsauksen. Hän kertoi Haimoon Marttojen moninaisista tekemisistä ja taipaleesta vuosien saatossa. Haimoon Martat ry:n perustamisvuodeksi tarkentui vuosi 1972, jolloin yhdistys virallisesti rekisteröitiin.

Perustajajäsenistä olivat paikalla Tytti Kallela ja Else Silvasti. Vuosien mittaan yhdistyksessä on ollut vaihtelevissa tehtävissä monia eri henkilöitä. Tilaisuudessa kukitettiin perustajajäsenien ohella nämä paikalle saapuneet ahkerat toimijat: Eila Idman, Riitta Leino ja Mervi Kannisto-Kallela.

Lähellä toimivien marttayhdistyksien, Nummenpään ja Vihtijärven, edustajat toivottivat Haimoon Martoille paljon onnea ja pitkää ikää. Vihtijärven marttayhdistyksen puheenjohtaja Eija Sinikka Jokinen lauloi muutamia tilaisuuteen sopivia nostalgisia lauluja.

Marttatoiminta siis jatkuu edelleen Haimoossa sopeutuen kulloiseenkin aikaan ja ajan asettamiin haasteisiin.