Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vuoden 2022 Nummelan Kaunein piha on kahden kerrostalon yhteispiha Aarnenpolulla

Nummelan Killan perinteisellä kisalla edistetään nummelalaisten kiinnostusta viihtyisämmän asuinympäristön kehittämiseen.

Nummelan Kilta on valinnut vuoden 2022 Nummelan Kauneimman pihan. Tänä vuonna vuorossa oli kerrostalopihojen arviointi. Kaunein piha -kilpailun voitti Aarnenpolulla Nummelassa sijaitseva Asunto Oy Vihdin Nummelan Tuusanrinne.

Palkintolaatan ja lahjakortin vastaanottivat 24.8. pidetyssä palkitsemistilaisuudessa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Raimo Ylikarjula, hallituksen jäsen Leila Puhakka sekä Eeva Keskinen ja Mirja Huhtanen Nummelan Killan varakiltakomentaja Pentti Hannukaiselta.

Pihavalinnan tehnyt raati koostui Nummelan martoista, Nummelan Killan jäsenestä ja Vihdin kunnan edustajasta.

Martoista mukana olivat Ritva Keinonen ja Raili Kotamäki, kuntaa edusti arboristi Elina Terho ja Nummelan Kiltaa Pentti Hannukainen.

Tarkkailimme harmoniaa istutusten, pihan ja rakennusten väillä.

Nummelan Killan varakiltakomentaja Pentti Hannukainen

Raati kierteli katselmoimassa kerrostaloehdokkaita kesän aikana. Raati valitsi itse kilpailuun kolme kerrostaloa. Voittaja valittiin viikolla 34.

Kilpailun tarkoituksena on edistää nummelalaisten kiinnostusta viihtyisämmän asuinympäristön kehittämiseen ja ylläpitämiseen:

– Tarkkailimme muun muassa harmoniaa istutusten, pihan ja rakennusten välillä. Kiinnitimme huomiota myös istutusten laatuun ja luonnon monimuotoisuuteen, näkymään kadulle sekä vieraiden autopaikkoihin.

– Aarnenpolun yhteinen oleskelutila sisäpihalla kiinnitti erityisesti huomiota. Varjoinen ulkopiha on luonnonmukainen ja kaunis, Hannukainen kertoo.

Pihakilpailussa kiinnitetään huomiota myös esimerkiksi istutusten kuntoon ja laatuun sekä haitallisten vieraslajien olemassaoloon:

– Olemme poistaneet kaikki pihan kurtturuusut kerralla kaivamalla ne kaivurilla ylös, kertoi Raimo Ylikarjula.

Asunto Oy Vihdin Nummelan Tuusanrinteessä on kaksi kerrostaloa ja yhteensä 24 huoneistoa.

Taloissa on neljä kerrosta, autokatos, varasto sekä jäte- ja varastohuone. Talojen rakennusvuosi on 2000.

Asukkaat huolehtivat oman pihan viihtyisyydestä ja siisteydestä hyvässä yhteishengessä. Usein siivotaan myös talon pihan vierestä kulkevaa kevyenliikenteenväylää, jossa lojuu etenkin viikonloppujen jäljiltä monenlaista roskaa.