Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yrittäjyys | Yrittäjillä edessä haastava ja arvaamaton syksy – taklattavana nousevat kustannukset ja saatavuusongelmat

Haasteellinen. Vihdin Yrittäjien puheenjohtaja Leevi Pursiainen kiteyttää sanaan sen, millaiset ovat yrittäjien näkymät syksyä kohden mentäessä. Haastetta yrittäjyyteen aiheuttavat nyt erityisesti energian ja raaka-aineiden hintojen arvaamattomuus.

– Yrittämisen riskit kasvavat ja vaikeudet kasvavat, kuvailee Pursiainen.

Karkkilan Yrittäjien puheenjohtaja Virpi Vuoristo toteaa saman asian. Yrittäjien arjessa näkyvät nyt niin polttoaineiden kuin sähkön hinnannousu sekä materiaalien ja raaka-aineiden saatavuusongelmat.

Yrittäjät, joiden liiketoiminnalle sähkö ja polttoaine ovat oleellisessa asemassa, painivat erityisesti nousevien kustannusten kanssa. Ne yrittäjät, joita koskee saatavuusongelmat, joutuvat puolestaan tasapainoilemaan sen kanssa, millaisia toimitusaikoja uskaltavat luvata omille asiakkailleen.

Yrittäjät joutuvat pohtimaan myös sitä, millä tavalla omien kustannusten nousu saadaan siirrettyä tuotteiden ja palveluiden hinnoitteluun.

– Ja kun hinnat nousevat, minkälainen mahtaa olla asiakkaiden ostokyky, toteaa Vuoristo.

Yrittämisen riskit ja vaikeudet kasvavat.

Vihdin Yrittäjien puheenjohtaja Leevi Pursiainen

Ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Virpi Vuoristo toteaa, että vallitseva tilanne voi saada yrittäjät myös miettimään syvällisemmin omaa yrittäjyyttään ja liiketoimintaansa.

– Tällä tilanteella voi olla myös positiivinen vaikutus, kun aletaan miettiä kannattavuutta eri näkökulmista.

Vuoristo pohtii, että tulevaisuudessa yksi asia, johon yrittäjät panostavat, saattaakin olla yhä enemmän toimitusvarmuus ja saatavuuden varmistaminen.

– Kun miettii, mistä palveluita ostetaan, kyllä varmat toimijat ovat silloin vahvoilla, hän toteaa.

Sekä Virpi Vuoristo että Leevi Pursiainen ovat sitä mieltä, että yrittäjille on hyötyä siitä, että verkostoituu muiden paikkakunnalla toimivien yrittäjien kanssa.

– Moni löytää verkostoitumisen kautta lisää bisnesmahdollisuuksia, sanoo Pursiainen.

Yrittäjäkollegoilta voi myös saada konkreettisia vinkkejä itseä mietityttäviin yrittäjyyden asioihin.

Tutustuminen muihin alueen yrittäjiin tuo Vuoriston mukaan näkemystä paikallisesta yritystarjonnasta ja lisää oman yrityksen tunnettuutta. Oman kylän palveluja on helpompi käyttää ja myös suositella, kun ne ovat muutakin kuin nimiä hakemistossa.

Lisäksi verkostoituminen ja muiden yrittäjien tapaaminen kasvotusten tarjoaa tärkeän mahdollisuuden vertaistukeen.

Vihdissä yrittäjillä on mahdollisuus verkostoitua esimerkiksi 8. syyskuuta, jolloin kunnanvirastolla vietetään Vihdin kunnan yrittäjäiltaa.

Karkkilassa alueen yrittäjiä on kutsuttu kaupungintalolle verkostoitumisen merkeissä Yrittäjän päivänä 5. syyskuuta.

Virpi Vuoristo kertoo, että Karkkilan Yrittäjillä syksyn osalta yhtenä isona asiana onkin kuntayhteistyön syventäminen. Lisäksi Karkkilassa järjestetään yrittäjien vapaamuotoinen AfterWork -tapaaminen joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina.