Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Nuorten mopo- ja moottoripaja avautuu Vihdissä keskiviikkona – pajalle voi tulla huoltamaan mopoaan

Seurakunnan ja Luksian järjestämä moottoripaja aukeaa 31.8. Luksian auto-osaston tiloissa.

Vihdin Uutiset kirjoitti toukokuussa, että nuorten moottoripajalle etsitään tiloja. Tilat löytyivät sittemmin Luksian auto-osastolta, ja nyt ensimmäinen nuorten mopo- ja moottoripaja toivottaa mopojen ropaajat tervetulleiksi.

– Monilta mopon omistajilta puuttuu tilat, joissa mopoa voi huoltaa lämpimässä ja suojassa sateelta, seurakunnan nuorisotyönohjaaja Virpi Salo valottaa idean taustoja ja tietää äitinä mistä puhuu.

– Arvaa missä niitä sitten ropataan, jos tiloja ei ole? Esimerkiksi rivitalokodin eteisessä, Salo nauraa ja kertoo, että moottoripajan kaltaista palvelua on toivottu.

Moottoripaja on tarkoitettu mopojen ja kaksitahtisten kulkupelien pienhuoltoon, eikä siihen tarvitse ilmoittautua erikseen.

– Hallille voi tulla tekemään pikahuoltotyyppistä askaretta. Isompaan purkuun meillä ei ole resursseja, moottoripajan vetäjä Mika Ahonen sanoo.

Mopojen moottorit ovat Ahoselle tuttuja, ja Ahonen toimii myös mm. Vihdin Urheiluautoilijoiden puheenjohtajana. Ahonen muistuttaa myös valistuksen merkityksestä. Aikuisen näkövinkkelistä ohjauksen merkitys on suuri.

– Teemme pajalla asioita oikein ja laillisesti, Ahonen virnistää ja toteaa, että ei – virittää ei saa, eikä siinä olisi oikein mitään järkeäkään.

Salon mukaan pajailtoihin on suunniteltu myös informatiivista ohjelmaa, jota voisi tarjota esimerkiksi Luksian osaava porukka tai vaikkapa poliisi.

– Viritetyllä mopolla ajo lisää onnettomuusriskiä. Hitaammin ajaminen säästää moottoria, Ahonen sanoo.

– Myös peili ja vilkut on hyvä olla olemassa, Luksian Jari Hyytiäinen naurahtaa ja kertoo moottoripajan tilan olevan Luksian auto-osaston sähköautohalli.

Hyytiäinen toimii autoalan ammatillisena ohjaajana ja kertoo Luksian tarjonneen pakettiin pajatilan lisäksi myös käytettävät työkalut. Luksialla ja Vihdin seurakunnalla on takanaan pitkä yhteistyö, ja kun yhteistyösopimusta päivitettiin, tuli puheeksi moottoripaja.

– Koulutuspäällikkö ja autopuolen esimies Raija Virta ehdotti tilaksi sähköautohallia ja siitä se sitten niin sanotusti lähti, Hyytiäinen ja Salo kertovat ja iloitsevat tarkoitukseen sopivien tilojen mahdollistavan harrastamisen pysyvyyden.

Pajan toimintaa ideoivat Salon, Ahosen ja Hyytiäisen lisäksi myös nuoret kolmannen vuosikurssin autoalan opiskelijat Tuure Lindström ja Valtteri Flinck sekä lukiolainen Ossi Hirsimäki.

Poikien mukaan työtilanne autoalalla on hyvä, ja opintoihin kuuluu mm. mekaniikkaa ja autojen huoltoa.

Moottoripaja on avoinna keskiviikkoisin klo 16–19 alkaen 31.8.2022. Ennakkoilmoittautumisia ei tarvita. Paja löytyy Luksian auto-osaston tiloista (B-portti) osoitteesta Ojakkalantie 2. Paja on maksuton ja sinne voi tulla huoltamaan mopoaan tai muuta kaksitahtista kulkupeliä.