Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aikojen takaa | Vuosi 1992: Lamaruikutukseen on väsytty lopullisesti

Vihdin paikallissanomalehti Luoteis-Uusimaa täyttää syksyllä 70 vuotta. Tässä juttusarjassa kurkistetaan lehden vanhoihin numeroihin.

Luoteis-Uusimaa 17.1.1992 ilmestyneessä numerossa kerrottiin, että omaisuusrikosten määrä oli noussut Vihdissä rajusti vuonna 1991. Varsinkin varkaudet, vahingonteot ja autojen luvattomattomat käytöt lisääntyivät reippaasti. Samalla omaisuusrikosten selvitysprosentti oli vain 28,3, kun edellisvuonna se oli vielä 49,8.

– Omaisuusrikosten selvittämiseen on jatkossa pakko kiinnittää huomiota, totesi nimismies Yrjö Myöhänen lehden haastattelussa.

Omaisuusrikosten määrä oli noussut Vihdissä rajusti vuonna 1991.

Samainen lehti kertoi myös, että uimari Jani Sievinen saa kuvansa postimerkkiin. Tämä oli kunnianosoitus Euroopan mestarille, sillä vain tarkoin valikoidut merkkihenkilöt yleensä pääsevät Suomessa postimerkkiin ikuistetuiksi.

Lehti kertoi myös, että lasten osallistuminen Nummelan kirjaston satutunneille laski vuonna 1991 edellisvuodesta peräti 30 prosenttia. Satutunteja ja elokuvaesityksiä järjestettiin Nummelassa vuonna 1991 kaikkiaan 59 kertaa ja niihin osallistui kaikkiaan 978 lasta.

Samainen numero kertoi, että synkin lamakausi on ainakin teollisuuden keskusliiton julkaiseman suhdannebarometrin mukaan ohitettu. Luoteis-Uusimaan haastattelemat vihtiläiset yrittäjät suhtautuivat jo toiveikkaasti tulevaisuuteen, joskin varauksella ja odottavin mielin. Erityisesti metalliteollisuudesta löytyi paljon tulevaisuuden uskoa.

Lehdessä todettiin, että "lamaruikutukseen on väsytty lopullisesti".

Luoteis-Uusimaan 17.1.1992 ilmestynyt numero kertoi, että Vihdin jätevesitaksaan esitetään 22 prosentin korotusta. Viimeksi korotus tehtiin vuoden 1990 maalisuussa. Tekninen lautakunta esittää jätevesitaksan käyttömaksun korottamista viidestä markasta 6,10 markkaan.

Lehti uutisoi myös, että Vihdissä järjestetty karaokekilpailu oli saanut vaisun vastaanoton. Kisaa oli alle 10 osallistujaa ja yleisöäkin vaivaiset 30.

Aikojen takaa -palstalla kurkistetaan vanhoihin Luoteis-Uusimaan numeroihin. Tekstin koosti Aija Pirinen.