Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Puhemies Matti Vanhanen vieraili vihtiläisissä teollisuusyrityksissä – Kiitteli kuntaa ymmärryksestä teollisuuden perään

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen vieraili maanantaina 29.8. Vihdissä. Ohjelmassa oli kunnantalolla nautitun työlounaan jälkeen vierailuja paikallisiin teollisuudenalan yrityksiin.

Vanhanen vieraili Nummelassa toimivissa Parma Oy:ssä sekä Teknoma-konsernissa ja siihen liittyvissä yrityksissä Teknoma Oy:ssä ja Lautex Oy:ssä.

Yritysvierailujen jälkeen hän kävi vielä tutustumassa Nummelan lentokentän toimintaan, jonka rooli on merkittävä Malmin kentän lopettamisen jälkeen.

Vanhanen kiitteli Vihdin kuntaa ymmärryksestä teollisuuden perään. Kunta on luonut toimintaedellytyksiä sellaisiksi, että yritykset ovat olleet Vihdistä kiinnostuneita.

Vanhanen hieman yllättyikin kuinka pitkiä historioita teollisuudenalan yrityksillä Vihdissä on. Esimerkiksi Lautex on toiminut Nummelassa jo vuodesta 1964.

Samaan hengenvetoon Vanhanen totesi, että tähän maailman aikaan tuotuna yrityksissä on muutoksia ilmassa. Esimerkiksi betoniteollisuuden yritykset joutuvat miettimään miten päästöjä saadaan pienemmiksi.

Työntekijöiden kannalta Vihti on mainio yrityksen sijaintipaikka.

Puhemies Matti Vanhanen

– Vihdissä tehty kehitystyö on jo tuottanut tuloksia.

Vanhanen viittasi kommentillaan Parman vastuullisuusohjelmaan, jolla yritys parantaa koko alan ympäristösuorituskykyä ja vastaa näin muun muassa ilmastonmuutoksen mukanaan tuomiin haasteisiin.

Parma kehittää, suunnittelee, valmistaa ja toimittaa betoniteknologiaan perustuvia tuotteita ja kokonaisratkaisuja asuin-, toimitila- ja infrarakentamisen tarpeisiin.

Teknoma on teknisen alan maahantuonti- ja markkinointiyritys. Teknoma Oy toimii emoyhtiönä Teknoma konsernille, johon Teknoman lisäksi kuuluu Oy Lautex Ab ja kiinteistöyhtiö Oy Ojakkalantie Ab.

Lautex valmistaa ja markkinoi metallisia alakattoja sekä talonrakennus- että laivanrakennusteollisuudelle.

– Kuten hyvin tiedämme tämä ala on erittäin riippuvainen suhdanteista. Työn laatu on yrityksessä erinomaista.

Yrityskierroksilla Vanhanen sai tarkempaa tietoa muun muassa työntekijöiden suhteesta asuinpaikkaansa ja yrityksiin, joissa ovat töissä:

– Työntekijöiden kannalta Vihti on mainio yrityksen sijaintipaikka. Alueelta löytyy lyhyen matkan sisältä hyvin asuntoja ja työntekijät ovat pitkäaikaisia.

– Tämä kertoo siitä, että Vihti asuinpaikkana sekä työpaikka ovat sellaisia, että niissä viihdytään, Vanhanen kommentoi.

Yritysvierailuilla olivat puhemies Matti Vanhasen ja hänen erityisavustajansa Jari Flinckin lisäksi Vihdin kunnan edustajina kunnanjohtaja Erkki Eerola ja elinkeinopäällikkö Mika Partanen.

Luottamushenkilöstöä edustivat kierroksilla kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen (kesk.), kunnanvaltuuston toinen varapuheenjohtaja Pentti Pulkkinen (sd.), kunnanhallituksen puheenjohtaja Leevi Pursiainen (kok.) sekä 1. varapuheenjohtaja Veli-Matti Laitinen (ps.).