Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Työn etsijät ja tarjoajat kohtaavat Vihdin Rekrymessuilla perjantaina – Katri Rantanen toivoo löytävänsä digitaaliseen markkinointiin liittyviä töitä Vihdistä

Nummelalainen Katri Rantanen etsii töitä. Millainen on hänen unelmatyönsä ja -työpaikkansa?

– Digitaaliseen markkinointiin liittyvä palkkatyö, jota voisi tehdä osittain etänä. Ja kunpa se vielä olisi Vihdin alueella tai ainakin lähellä. Mutta olen avoin kaikelle!

Rantanen aikoo osallistua Vihdin Rekrymessuille perjantaina.

– Mielenkiintoista nähdä, onko paikalla sellaisia, joilla on digimarkkinoinnin tarvetta.

Vihdin Rekrymessut on ensimmäinen rekrytointiin keskittyvä tapahtuma, jotka Vihdin kunnan työllisyyspalvelut järjestää, kertoo työnsuunnittelija Tapio Viljanen Vihdin Työvoimalasta eli kunnan työllisyyspalveluista.

Tarkoitettu kaikille työnhakijoille.

Tapio Viljanen, Vihdin kunnan työllisyyspalvelut

– Tavoitteena on luoda mahdollisuuksia työn tarjoajien ja työn etsijöiden kohtaamisille. Vihdin Rekrymessut järjestetään, koska aina on hyvä hetki kohdata!

– Olemme todella tyytyväisiä, että monet erityyppiset organisaatiot lähtivät mukaan Vihdin Rekrymessuille.

Messuilla mukana ovat Free.fi, Barona, Suoramarkkinointi Mega, Vihdin Kuumasinkitys, Rinnekoti, Nobina, Työtehoseura, Aml-Palvelut, OtaVoima, ViaDia Länsi-Uusimaa, TE-palvelut, perusturvakuntayhtymä Karviainen, Karkkilan kaupunki, Luksia, Nuorten Vihti, Työvoimala Boost, Vihdin maahanmuutto-, elinkeino-, ja työllisyyspalvelut.

– Rekrymessuilla voi kohdata työnantajia sosiaali- ja terveysalalta, myynnistä, teollisuudesta ja kuljetusalalta. Mukana on myös organisaatioita kertomassa eri tavoista työllistää itsensä, Viljanen toteaa.

– Koulutuksesta rekrymessuilla on kertomassa Luksia. Lisäksi TTS Työtehoseura kertoo koulutuspoluista linja-autonkuljettajaksi.

Työn etsijöillä on taskussa monenlaista työkokemusta. Katri Rantanen, 50, muutti Nummelaan reilut kymmenen vuotta sitten Helsingistä. Perheeseen kuuluu kaksi teiniä, joista vanhemmalla on edessä ylioppilaskirjoitukset.

– Ruuhkavuodet alkavat olla ohi: olisi paljon aikaa ja annettavaa työelämälle.

Rantasen korkein koulutus on tietojenkäsittelytieteen kandidaatin tutkinto Helsingin yliopistosta. Vieraalle hän ei ole vielä it-alan töitä tehnyt, mutta on hyödyntänyt osaamistaan omassa chihuahua -koirien kasvatustoiminnassaan. Hänellä on ollut Kolumbus -niminen kennel yli 30 vuotta, ja kymmenisen vuotta hänellä oli oma toiminimi. Nyt kennel on enää harrastus.

– Korona-aikana valkeni, ettei leipä lähde koiria kasvattamalla. Jäin työttömäksi, pääsin puoleksi vuodeksi mediataloon työllisyyskoulutukseen tekemään mm. verkkosivujen hakukoneoptimointijuttuja. Nyt olen työkokeilussa Vihdin Kierrätyskeskuksessa. Siellä on kiva nähdä ihmisiä, jakaa digiosaamistaan ja oppia muilta.

Rantanen on myös kemian laborantti. Hän työskenteli kymmenkunta vuotta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen genetiikan laboratoriossa, lähti sitten opiskelemaan tietojenkäsittelytiedettä ja perusti oman kenneltoiminimen.