Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yrittäjä tutuksi | Putiikki Bran yrittäjä Merja Järventausta ei juuri laske työtunteja: "Yksinyrittäjyys on elämäntapa"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Olen toiminut yrittäjänä Putiikki Brassa vuodesta 2015.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Olen ollut yrittäjänä myös joskus 1990-luvulla ja mieleeni jäi positiivisia muistoja yrittämisestä. Toki töitä saa ja joutuu tekemään paljon enemmän kuin palkollisena, mutta se yrittäjän vapaus houkutteli.

Millaiset ovat työaikasi?

– Putiikki on avoinna arkisin klo 10–18 ja lauantaisin klo 10–14. Yleensä tulen liikkeeseeni jo tuntia ennen ovien avaamista, mutta illalla pyrin lähtemään heti ovien sulkeuduttua. Toisinaan valmistelevia töitä tulee tehtyä myös viikonloppuisin tai iltaisin. Yksinyrittäjyys on elämäntapa eikä siinä juuri tule laskettua työaikoja erikseen.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

Yrittäjän vapaus houkutteli.

Merja Järventausta

– Yleensä jo kotona aamulla tarkistan sosiaalisen median mahdolliset viestit. Saapuessani putiikille avaan tietokoneeni ja luen sähköpostit, maksan laskut, päivitän sosiaalisen median kanavia sekä suunnittelen ilmoituksia, teen tilauksia ja siivoan liiketilan.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Pääasiassa työpäivän aikana palvelen asiakkaita, eli teen varsinaista myyntityötä. Sen lisäksi voin päivän aikana myös tehdä tilauksia tai purkaa tavaraa ja laittaa uusia tuotteita esille. Näyteikkunasomistuksia yritän tehdä vähintään viikon välein, samoin liikkeen sisällä teen esillepanoja useasti.

Ehditkö pitää taukoja?

– Jos olen (ja kun olen) liikkeessäni yleensä yksin, niin taukoja pidetään silloin, kun ei ole asiakkaita.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Päivän lopuksi sammutan valot ja laitan ovet lukkoon.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Pyrin käymään kuntosalilla kolme kertaa viikossa, sen lisäksi lenkkeilen. Meillä on perheessämme koira, jonka kanssa on päivittäin lähdettävä liikkeelle. Mieheni kanssa käymme vähintään kerran kuukaudessa jossakin eri ravintolassa syömässä ja nauttimassa hyvästä ruuasta.

Mikä on työssäsi parasta?

– Ihanat asiakkaat! Ja kauniit tuotteet! Mukavaa on myös se, että saa asiakkaan onnelliseksi ja voi auttaa asiakasta löytämään itselleen oikeanlaiset tuotteet, joissa hänen on hyvä olla.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Haastavinta on taloudellinen epävarmuus sekä oikeanlaisten tuotteiden valitseminen valikoimaan. Korona muutti asiakkaiden ostokäyttäytymistä supistaen vaatekauppa-alaa kokonaisuudessaan. Nyt koronan jäätyä uutisoinnissa taka-alalle, uutisoidaan hintojen yleisestä noususta ja talouden kiristymisestä. Kaikki tällainen uutisointi vaikuttaa todella nopeasti kuluttajien käyttäytymiseen.

Yrittäjä tutuksi -juttusarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin.