Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihtiläiskaksoset Kaisa ja Aino Kontio: Teatteriharrastus auttaa ilmaisemaan itseään ja luottamaan ihmisiin

Vihdin lukion abiturientit, kaksoset Kaisa ja Aino Kontio viettivät varsinaisen teatterikesän, kun tulivat valituiksi lohjalaisen Teatteri Tralan kesäesitykseen. Tralan kesäteatterinäyttämöllä nähtiin Väinö Weckströmin ja Satu Säävälän käsikirjoittama musiikkinäytelmä somerjokelaisesta musiikkilegendasta Rauli ”Badding” Somerjoesta.

Baddingin kappaleet olivat vihtiläiskaksosille tuttuja jo entuudestaan, ja molemmat siskokset kertovat pitävänsä vanhemmasta suomalaisesta musiikista. Teatteri tosin antoi siskoksille paljon muutakin kuin musiikkielämyksiä ja tekemistä kesään.

– Näytellessä löytää ihan uusia puolia itsestään. Näytteleminen on prosessi, jossa pitää uskaltaa heittäytyä, Aino Kontio sanoo ja saa kaksossisarensa Kaisan nyökkäämään.

– Mä olin tosi arka, kun aloitin. Teatteriharrastus on tehnyt musta rohkeamman, Kaisa Kontio hymyilee ja kertoo teatterin auttaneen myös luottamaan toisiin ihmisiin. Lavalla on saanut huomata, ettei kukaan jätä pulaan.

Sisarista Kaisalla on enemmän kokemusta näyttelemisestä. Aino oli mukana ensimmäistä kertaa.

– Kokemus on ollut avartava. Teatteri auttaa ilmaisemaan itseään ja se on ollut myös tosi hauskaa, ensikertalainen analysoi kokemustaan.

Siskokset tuntevat teatterin kaaren harjoituksista ensi-iltajännitykseen sekä viimeisen esityksen tuomaan haikeuteen.

– Koko ajan oli ”jes-fiilis”, eikä se notkahtanut missään vaiheessa, Kaisa Kontio hymyilee.

Aino Kontio pohtii ensi-illan olleen yhtä aikaa ihana ja kamala. Jos ensi-ilta hieman jännittikin, niin sitä teki myös kesän viimeinen näytös, sillä katsomossa istui useita Rauli ”Badding” Somerjoen ystäviä, kuten esimerkiksi Remu Aaltonen.

Kaisa Kontion mukaan teatteriharrastus sai alkunsa sattumasta.

– En ollut aikaisemmin Tralasta kuullutkaan, mutta innostuin mukaan, kun että eräs tuttu huhuili Instagramissa, että Trala etsii nuoria esitykseen. Ensimmäinen näytökseni oli musiikkinäytelmä Suosikki ja sen jälkeen teimme Saiturin joulun, Kaisa Kontio sanoo ja toteaa sitten, että näyttelijän ammatti olisi hieno ammatti.

– Mutta ehkä siinä tietynlainen epävarmuus kuitenkin painaisi? Kaisa Kontio arvelee ja sanoo satsaavansa nyt ylioppilaskirjoituksiin. Molemmat nuoret kirjoittavat muutamia aineita nyt syksyllä ja loput vuoden 2023 keväällä.

Kontiot kertovat lukioajan olleen etäkoulun myötä hieman tavallisuudesta poikkeava.

– Etäkoulu ei ollut meidän juttumme. Siinä piti pärjätä aika yksin ja se laski motivaatiota. Nyt on kesän jälkeen vielä viimeinen rutistus, Kontiot pohtivat ja kertovat kesän menneen niin tiiviisti teatterilla, että pidemmille reissuille ei ollut mahdollisuutta lähteä.

– Muutamia 1–2 päivän keikkareissuja sen sijaan tehtiin. Kävimme Rockfesteillä kuuntelemassa Scorpionsia, Tallinnassa Rammsteiniä ja Tampereella Queenia, Kontiot kertovat.

Molemmista siskoksista on pelkästään hauskaa, kun on kaksossisko elämässä. Kaisa Kontion mukaan Aino on kaksikosta se luovempi ja Aino Kontion mukaan Kaisa on musikaalisempi.

– Meillä on kyllä tosi paljon samoja mielenkiinnon kohteita. Tykätään molemmat vanhasta musiikista ja leffamakukin on yhteinen, Kontiot kertovat.