Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sotilaskentästä tulevaisuuden sähkölentokoneiden kentäksi? – Nummelassa vieraillut lentokoneita 14 maasta tänä vuonna

Nummelan lentokenttä on 82-vuotias. Se rakennettiin sotilaskentäksi, mutta siirtyi sotien jälkeen ilmailuharrastajien käyttöön. Purjelentopaikkana sen kulta-aikaa oli erityisesti 1970-luku.

Toiminta Nummelan kentällä pysyi melko pienimuotoisena, mutta Helsingin Malmin kentän alasajon myötä Nummelaan siirtyi lisää pienmoottorikoneita, lentokoulu BF-Lento ja helikopterifirma GridJet. Kolme uutta hallia on rakennettu. Jos kaikki hallit ovat täynnä, Nummelan kentälle mahtuu nykyisellään 50–60 ilma-alusta.

Vajaat kymmenen lentokerhoa toimii Nummelan kentällä – esimerkiksi Helsingin Sähkölentokoneyhdistys. Ilmatieteen laitos lennättää Nummelassa miehittämättömiä ilma-aluksia.

Lentokenttätoiminnan lisääntyminen luo Vihdin kuntaan lisää työpaikkoja ja todennäköisesti myös lentoturistien määrä kasvaa.

Tom Arppe, Nummelan Lentokenttäyhdistys

Pääseekö Nummelan kentältä joskus tulevaisuudessa sähköpienkoneella Helsinki-Vantaalle? Tai ehkä Tallinnaan ja Tukholmaan asti?

Lentokenttä toimii pohjavesialueella Vihdin kunnan maalla, ja kunta onkin parhaillaan laatimassa lentokenttäalueelle uutta asemakaavaa. Kasvavan lentotoiminnan ja ympäröivän harjumetsän virkistyskäytön yhteensovittamisessa on työtä – kaikki eivät ole vielä sisäistäneet, että lentokentällä kulkeminen on kielletty turvallisuussyistä.

Lentokentän pitäjä ja uuden ympäristöluvan hakija on Nummelan Lentokenttäyhdistys. Se uskoo, että lentokenttätoiminnan lisääntyminen luo Vihdin kuntaan lisää työpaikkoja ja todennäköisesti myös turistien määrä kasvaa alueella.

– Tänä vuonna Nummelan lentokentällä on vieraillut lentokoneita 14 eri maasta: Israel, Iso-Britannia, Saksa, Eesti, Liettua, Latvia, Tanska, Ruotsi, Ranska, Puola, Hollanti, Italia, Norja ja Sveitsi, kertoo Nummelan Lentokenttäyhdistyksen puheenjohtaja Tom Arppe.

Ympäristölupamuutoksen myötä yhdistys pyrkii muun muassa järjestämään entistä enemmän yleisötapahtumia kentällä.