Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Onko lapsella ja nuorella kaikki hyvin? Jollei ole, tunnistatko tilanteen ajoissa? – Nuoren mielen ensiapu NMEA -koulutus Nummelassa

Kouluiässä lapselle on tärkeää muodostaa myönteinen käsitys itsestään ja omasta selviytymisestään kotona, koulussa ja kavereiden kanssa.

Aikuisen tehtävänä on seurata ja tukea lapsen ja nuoren kasvua, sekä ottaa huoli puheeksi tarvittaessa.

Tietoa ja työkaluja tarjoaa Nuoren mielen ensiapu NMEA -kurssi, joka on tulossa Nummelaan. Järjestäjinä ovat Mieli Vihdin mielenterveysseura ja Vihdin seurakunta, joka tarjoaa tilat.

Kolmen keskiviikkoillan maksuton kurssi pidetään Nummelan seurakuntakeskuksessa 12.10., 26.10. ja 2.11. kello 17–21.

Nuoren mielen ensiapu on Mieli Suomen mielenterveys ry:n rekisteröimä koulutus aikuisille, jotka toimivat 7–18-vuotiaiden lasten ja nuorten parissa joko työnsä tai harrastuksensa puolesta.

Koulutus sopii myös vanhemmille, jotka haluavat tietoa lasten ja nuorten mielenterveydestä.

Kouluttajana toimii Heli Koivula Mieli Suomen mielenterveys ry:stä.

NMEA-koulutuksen tavoitteena on ehkäistä lasten ja nuorten mielenterveysongelmia, parantaa niiden varhaista tunnistamista, vahvistaa aikuisten valmiuksia ottaa puheeksi mielenterveyteen liittyviä kysymyksiä lasten ja nuorten sekä heidän vanhempiensa tai huoltajan kanssa sekä tarjota tukea ja apua.

Koulutuksessa tutustutaan ilmiöihin ja arjen haasteisiin, jotka vaikuttavat lasten ja nuorten mielen hyvinvointiin, kuten netin käyttö, pelaaminen, koulukiusaaminen ja univaikeudet.

Kurssilla perehdytään lasten ja nuorten tavallisimpiin mielenterveyden häiriöihin ja ongelmiin. Lapsuudessa ja varhaisnuoruudessa yleisimpiä ovat käytös- ja tarkkaavuushäiriöt, nuoruusiässä taas ahdistuneisuus, mieliala- ja päihdehäiriöt.

Ennen nuoruusikää pojilla todetaan enemmän hoitoa vaativia psykiatrisia häiriöitä kuin tytöillä, kun taas nuoruusiässä tyttöjen ongelmien määrä kasvaa.

Tutkimusten mukaan lasten ja nuorten mielenterveyden häiriöt ovat tavallisia ja useampi häiriö esiintyy usein samanaikaisesti.

Koulutuksessa pohditaan tapoja, joilla lasten ja nuorten mielenterveyttä voidaan vahvistaa, sekä keinoja ehkäistä ongelmia. Tavoitteena on tarjota tukea ja apua nuorille mielen hyvinvoinnin kysymyksissä sekä tarvittaessa ohjata nuoret avun piiriin.

Sitovat ilmoittautumiset koulutukseen viimeistään 30.9. Mia Neuvoselle s-postilla miaviret88@gmail.com