Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minä lapsena | Kulttuurituottaja Tommi Muhli innostui lapsena nopeasti ja täysillä kaikesta uudesta

Minä lapsena -juttusarjassa tutut vihtiläiset muistelevat lapsuuttaan.

Synnyin Vehkalahdella 11.3.1983. Vehkalahti on nykyään osa Haminan kaupunkia.

Lapsuudenperheeseen kuuluivat isä, äiti, pikkuveli, sekä kaksi kissaa ja kilpikonna. Kilpikonna Manu on edelleen osa nykyistä perhettäni.

Ala-asteen kävin Uuden-Summan ala-asteella ja yläasteen Ruissalon yläasteella Vehkalahdessa.

Äitini mukaan olin lapsena hyvin pitkälti samanlainen, kuin olen edelleen.

Innostuin nopeasti ja täysillä kaikenlaisesta uudesta.

Minun oli pakko kokeilla muun muassa kaikki maailman urheilulajit ja harrastukset sekä tulla hyväksi niissä. Kunnes sitten aina kyllästyin ja lopetin.

Olen harrastanut judoa, pelannut jääkiekkoa, jalkapalloa, lentopalloa, pesäpalloa, hypännyt korkeutta, hiihtänyt, juossut, skeitannut, kiipeillyt, ja voittanut EM-hopeaa Ultimatessa eli liitokiekossa.

Pidin todella paljon urheilusta ja varsinkin joukkuepeleistä. Olin aina liikkeellä.

Kunnes musiikki ja teatteri veivät mennessään.

Noin 15-vuotiaana mukaan astuivat bänditouhut.

Harjoitusten jälkeen vietettiin vapaa-aikaa kavereiden kanssa suurilta osin rock-tähteydestä haaveillen treenikämpällä kotimme autotallin yhteyteen rakennetussa varastossa ja myöhemmin Summan työväentalolla.

Monia iltoja kului myös Haminan nuorisoteatterin harjoituksissa.

Lapsuudesta parhaiten mieleen ovat jääneet hengailut kavereiden kanssa meidän lempparipaikoilla puiston mäen päällä "tornilla" ja pururadan "tunnelissa".

Siellä on solmittu elämän mittaisia ystävyyksiä. Siellä ovat tapahtuneet ensimmäiset ihastumiset ja käyty paljon maailmankuvaa mullistaneita keskusteluita.

Muita syvälle mieleen painuneita asioita on esimerkiksi ensimmäiset keikat bändien kanssa itse järjestetyissä bändi-illoissa nuokkareilla ja työväentaloilla.

Vaikka kuinka yrittäisi, niin mies voi lähteä Haminasta, mutta Hamina ei miehestä.