Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Käsinetorin yrittäjä Niina Leppänen: "Käsityöläisyys vei nopeasti mennessään"

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Oikeastaan sattuman kautta. Olin vielä äitiyslomalla, kun perustin Käsinetorin. Tuolloin Käsinetori myi pääsääntöisesti työkäsineitä. Talvella 2014 ihastuin Tammisaaren markkinoilta löytämiini kotimaisiin lasten nahkarukkasiin. Ostin sellaiset omalle lapselleni ja aloin selvittää niiden valmistajaa. Kuin kohtalon sanelemana, rukkasia valmistanut pariskunta oli haaveillut jäävänsä eläkkeelle. Ensimmäisen talven toimin heidän jälleenmyyjänään ja samalla yrittäjänvaihdosasiaa kypsyteltiin mielessä. Keväällä 2015 yrittäjäpariskunta myi liiketoimintansa minulle ja siirsi samalla kaiken tietotaitonsa alasta. Käsityöläisyys vei nopeasti mennessään ja huomasin, että en yksin ehdi valmistamaan niin suuria määriä kun oli tarve; eteen tuli työntekijöiden palkkaus ja tänä päivänä meitä onkin jo mukava tiimi kasassa.

Millaiset ovat työaikasi?

– Työaikani vaihtelee sesongin mukaan. Kesällä pyrin siihen, että työpäivät pysyisivät 8–9 tunnin mittaisina, myymälämme aukioloaikojen mukaan. Sesonkiaikana työpäivät venyvät väkisin hieman pidemmiksi.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

– Ensimmäisenä tulee luettua sähköpostit ja muut yhteydenotot sekä tulostettua verkkokauppatilaukset ulos.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Työpäiväni ovat hyvin vaihtelevia ja tähänkin vaikuttaa vuodenaika. Kesällä keskityn tuotantoon, myymälämme ylläpitoon ja asiakaspalveluun. Talvella näiden lisäksi on enemmän esimerkiksi palavereita ja myyntitapahtumia, joissa kierrämme myymässä.

Ehditkö pitää taukoja?

– Pyrin pitämään vähintäänkin ruokatauon joka päivä.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Tarkistan vielä kerran sähköpostin ja käyn mielessäni läpi, että tulihan kaikki asiat varmasti hoidettua mitä pitikin.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Pyrin nukkumaan tarpeeksi pitkät yöunet ja lenkkeilen aina kun on mahdollista.

Mikä on työssäsi parasta?

– Olen yrittäjäperheen kasvatti ja rakastan työtäni yrittäjänä, en osaisi kuvitellakaan tekeväni muuta. Työni on monipuolista ja antoisaa. Lisäksi minulla on ihanat ja taitavat työntekijät sekä muu tiimi ympärillä. Unohtamatta mahtavia asiakaskohtaamisia päivittäin.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Meidän alalla haastavinta on sesonkiluonteisuus ja myös sää vaikuttaa todella paljon käsineiden menekkiin. Myös ajanhallinta sesonkiaikana on haasteellinen, koska tunnit meinaavat loppua kesken.

Yrittäjä tutuksi -juttusarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin.