Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin kunnanviraston miljoonaremontti etenee – kakkoskerrokseen tulee vuokralaiseksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Karviaisen sosiaalityön tilat ovat muuttovalmiit marraskuussa.

Vihdin kunnanviraston päärakennuksen tilamuutostyöt urakoi Kes Group Oy 645 000 eurolla. Tarjouksen jättäjiä oli seitsemän, ja elinvoimalautakunta valitsi Kes Groupin halvimman urakkahinnan perusteella.

Määrärahaa kunnanviraston remonttiin on varattu yhteensä 1 050 000 euroa. Talousarviossa oli varattu 190 000 euroa, ja kunnanvaltuusto myönsi 860 000 euroa lisää.

Kunnanhallitus edellytti alkuvuonna, että tilamuutosten kustannuksia seurataan erittäin tarkasti.

– Rahat ovat tarkalla, sillä rakennuksissa tehtävien töiden lisäksi tulee tilapäinen pysäköintialue 50 autolle Balanssi-liikuntakeskuksen toiselle puolelle. Uusia kalusteitakin tullaan jonkin verran hankkimaan, vaikka lähtökohtaisesti käytetään nykyisiä, sanoo kunnan tekninen johtaja Matti Kokkinen.

Nelikerroksiseen virastotaloon liittyy kaksikerroksinen tukirakennus henkilöstöravintolan ”takana”. Tiloja on yhteensä noin 6 200 kerrosneliömetriä.

– Tukirakennuksen osuus valmistui jo ennen kesälomia eli aikataulussa, kertoo Kokkinen.

Päärakennuksen kakkoskerros tulee Karviaisen sosiaalityön käyttöön. Vuodenvaihteessa vuokralaiseksi vaihtuu Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue. Se tulee olemaan kunnan vuokralaisena ainakin kolme vuotta 31.12. 2025 asti. Lisänä on yksi optiovuosi.

– Remontti etenee alkuperäisessä laajuudessa. Päärakennuksen työt tehdään niin, että Karviaisen tilat ovat muuttokunnossa marraskuussa. Uusi jäähdyttävä ilmanvaihtokone asennetaan tammikuussa ja koko remontti on valmis helmikuussa, Kokkinen tiivistää.

Remontin myötä kunta voi irtisanoa Karviaisen nykyiset vuokratilat Martelan entisessä toimistorakennuksessa Ojakkalantie 10:ssä, jossa on työskennellyt vajaat 80 sosiaalityön ammattilaista. Näistä tiloista kunta on maksanut vuosivuokraa yli 200 000 euroa – nyt kunta saa ainakin kolmeksi vuodeksi vuokrarahat itse.

Karviaisen henkilöstöä on kunnanvirastossa jo nyt lähes 50: noin 20 sosiaalityöntekijää päärakennuksessa ja Nummelan kotihoidon noin 26 työntekijää tukirakennuksessa.

Kunnan omalle henkilökunnalle on remontin jälkeen 99 työpistettä.

Nummelassa Asemantiellä sijaitseva kunnanvirasto on entinen Vihdin Sähkö Oy:n toimitalo, joka valmistui 1987.

Kunnan omistukseen se tuli vuonna 2005.