Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kutsunnat Vihdissä syyskuun lopulla – Tänä vuonna kutsuntavuorossa vuonna 2004 syntynyt ikäluokka

Uudenmaan aluetoimiston alueella käynnistyvät asevelvollisten kutsunnat torstaina 15.8., jolloin kutsunnat järjestettiin Sipoossa. Tänä vuonna kutsuntavuorossa on vuonna 2004 syntynyt ikäluokka.

Vihdissä kutsunnat järjestetään kaksipäiväisinä 29.-30.9. kirkonkylän liikuntahallissa.

Kutsuntoihin kannattaa intti-fi sivuston mukaan valmistautua tutustumalla eri palvelustehtäviin. Vinkkinä on, että parhaiten pääsee itselleen mieluisiin tehtäviin jos osaa jo kutsunnoissa toivoa tiettyä palveluspaikkaa tai -tehtävää.

Kutsuntatilaisuudessa tarkistetaan henkilötiedot, terveydentila ja kuullaan varusmiespalvelusta koskevat toiveet.

Kutsunnoissa käytettävissä olevien tietojen pohjalta määritetään sopivuus varusmiespalvelukseen eli palveluskelpoisuus. Lisäksi kutsunnoissa päätetään palvelusajankohta ja -paikka tai palveluksesta vapauttaminen.

Kutsunnoissa määrätään palvelukseen, jos asevelvollinen todetaan terveystarkastuksessa palvelukseen sopivaksi.

Lääkäri määrittää palveluskelpoisuuden voimassa olevien lakien ja Puolustusvoimien terveystarkastusohjeen perusteella.

Kutsuntatilaisuuteen on osallistuttava henkilökohtaisesti. Luvan kutsunnoista poisjäämiseen voi antaa vain aluetoimisto.

Jos on estynyt osallistumaan kutsuntakuulutuksen mukaiseen kutsuntatilaisuuteen, on otettava yhteys omaan aluetoimistoon. Poisjäänti kutsunnasta ilman laillista estettä – esimerkiksi vakava sairaus – on asevelvollisuuslain mukaan rangaistava teko.