Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karviaisen maskisuositus: ”Oman harkinnan mukaan”

Oireisille suositellaan aina ensisijaisesti pysymistä kotona oireiden väistymiseen saakka.

Neljännen koronarokotuksen ovat voineet syyskuun alusta alkaen saada Karviaisen alueella Karkkilassa ja Vihdissä kaikki 60-69 -vuotiaat.

THL:n verkkosivuilla olevan tilaston mukaan Karkkilassa oli tiistaiaamuun mennessä ensimmäisen koronarokotuksen saanut 18 vuotta täyttäneistä 88,1 prosenttia, toisen 86,4 prosenttia, kolmannen 67,1 prosenttia ja neljännen rokoteannoksen 19,2 prosenttia.

Vihdissä vastaavien ikäryhmien rokotuskattavuus oli 89,3 prosenttia, 87,7 prosenttia, 68,0 prosenttia ja 17,2 prosenttia.

80 vuotta täyttäneistä neljännen koronarokotuksen oli saanut Karkkilassa 73,1 prosenttia ja Vihdissä 75,8 prosenttia.

Karviaisen verkkosivuille syyskuun alkupuolella päivitetyn suosituksen mukaan maskia käytetään edelleen oman harkinnan mukaan.

THL:n linjausten mukaisesti maskin käyttöä suositellaan edelleen julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä kun hakeudutaan koronaepäilyn vuoksi hoitoon tai testiin ja kun on hengitystieinfektion oireita, mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä.

Maskia suositellaan käytettäväksi myös jos tietää altistuneensa koronavirukselle ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä.

Maskia käytetään suosituksen mukaan vierailtaessa tai asioitaessa sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa

Oireisille suositellaan aina ensisijaisesti pysymistä kotona oireiden väistymiseen saakka.

Kouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa ei ole voimassa laajaa maskisuositusta, mutta tuoreen ohjeiston mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan edelleen käyttää maskia.

Karviainen suosittelee, että kouluissa ja oppilaitoksissa on maskeja tarjolla niille oppilaille, jotka haluavat maskia käyttää.

Maskisuositus ei koske työpaikkoja ja työskentelytilanteita, joissa maskien käyttö perustuu työsuojeluun ja asiakasturvallisuuteen.

Työnantajat ohjeistavat työntekijöitä tapauskohtaisesti riskiarvion mukaan.

Terveydenhuollon henkilöstö jatkaa maskin käyttöä.

Vierailut Karviaisen osastoilla on sallittu vierailuaikoina.

Koko vierailun ajan on käytettävä kasvomaskia

Vierailulla on huolehdittava hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä. Vierailulle osastolle ei voi tulla, jos on lieviäkin infektion oireita tai olet altistunut koronavirukselle. Karviaisen alueen hoiva-/asumispalveluyksiköt laativat omat ohjeet vierailuista.

Harrastustoiminnalle, yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille ei ole voimassa olevia rajoituksia.

Yleisötilaisuuksia koskevat rajoitukset poistuivat helmikuun puolivälissä.

Lisäksi yleiset hygieniavaatimukset edellyttävän tartuntatautilain pykälän voimassaolo päättyi kesäkuun lopussa.

Yksityistilaisuuksillekaan ei ole tällä hetkellä rajoituksia.

Yksityistilaisuuksissa on Karviaisen ohjeiston mukaan edelleen hyvä noudattaa terveysturvallisuudesta annettuja suosituksia, kuten vain täysin oireettomana osallistumista, hyvää käsihygieniaa ja riittävän etäisyyden pitämistä.