Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vihdin liikenneturvallisuussuunnitelman päivitys käynnistyy – vastaa kyselyyn

Vihdissä on käynnistynyt liikenneturvallisuussuunnitelman päivitystyö, tiedottaa Vihdin kunta. Päivitystyötä laativat yhdessä kunta ja Uudenmaan ELY-keskus.

Tätä varten kunta on avannut varkkosivuileen asukaskyselyn, jossa kartoitetaan Vihdissä asuvien ja liikkuvien mielipiteitä ja kokemuksia liikkumisesta ja liikenneturvallisuudesta. Edellinen liikenneturvallisuussuunnitelma on valmistunut vuonna 2012 ja suunnitelma päivitetään noin 10 vuoden välein.

Kysely löytyy Vihdin kunnan verkkosivuilta ja siihen voi vastata 25.9. saakka.

Kyselyn vastauksia hyödynnetään suunnitelman painopistealueiden valinnassa ja toimenpideohjelman suunnittelussa. Myöhemmin syksyllä toteutetaan myös maastokäynti kyselyssä esiin nousseisiin kohteisiin ja niille määritetään toimenpiteitä turvallisuuden parantamiseksi. Kestävän ja turvallisen liikkumisen suunnitelma valmistuu keväällä 2023.

Liikenneturvaiisuussuunitelman päivitystyöhön osallistuu laajasti myös kunnan eri palvelukeskusten edustajia sekä poliisin edustaja. Suunnitelma toimii työvälineenä kunnan liikenneturvallisuuden ja kestävän liikkumisen edistämistyössä. Työssä laaditaan toimenpideohjelma liikenneympäristön turvallisuuden parantamiseksi sekä kunnan liikenneturvallisuustyön kehittämiseksi tulevina vuosina. Toimenpideohjelma voi sisältää pienempiä turvallisuutta parantavia toimia kuten suojateiden parantamista, liikennemerkkimuutoksia ja nopeusrajoitustarkistuksia.