Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Secondon yrittäjä Anu Sivenius: "Yrittäjyydessä kiehtoo vapaus tehdä töitä omalla tavalla"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Olen toiminut second hand -yrittäjänä vähän yli vuoden.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Olin haaveillut yrittäjyydestä jo useamman vuoden, mutta rohkeus hypätä tuntemattomaan pelotti. Minulla oli kova halu auttaa ihmisiä kierrättämisessä, koska tiesin sen olevan tämän päivän ja tulevaisuuden juttu. Halusin tehdä kirppistelystä helppoa ja siistiä ostajalle ja myyjälle. Yrittäjyydessä kiehtoo vapaus tehdä töitä omalla tavalla ja itselle tärkeällä alalla.

Millaiset ovat työaikasi?

– 24/7, eikös se vähän näin ole yksinyrittäjällä. Työpäivät venyvät kyllä aina pitkiksi, eikä vapaapäiviä juuri ole.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

– Aamulla avaan tietokoneen ja hinnoittelen asiakkaiden tuotteita ja hörppään pari kuppia kahvia. Vastailen yön aikana tulleisiin viesteihin ja nostan sivuun varattuja tuotteita ennen liikkeen avaamista.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Liikkeeni toimii täyden palvelun periaatteella, eli hoidan asiakkaan puolesta kaiken alusta loppuun. Työpäivääni kuuluu siis tuotteiden hinnoittelua, vaatteiden höyryttämistä ja rekittämistä, näyteikkunan somistusta, kassatyöskentelyä sekä asiakkaiden viesteihin ja kyselyihin vastaamista. Liikkeen sulkeuduttua kerään myyntijaksonsa lopettavien asiakkaiden tuotteet pois noutovalmiiksi, valokuvaan ja sometan uusia tuotteita, postitan paketteja, tilitän asiakkaiden myyntituotot ja siivoan.

Ehditkö pitää taukoja?

– Päivät ovat sen verran kiireisiä, että en ehdi. Mutta juttutuokiot asiakkaiden kanssa ovat sopivia taukoja, niistä saan virtaa.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kun lopetat päivän työt?

– Katson vielä viestit ja vastaan niihin, varmistan että seuraavan päivän työt on varmasti tehty niin pitkälle kun mahdollista.

Miten pidät huolta omasta jaksamisesta?

– Nukkumalla hyvin ja viettämällä aikaa perheeni kanssa. Toivottavasti pääsen palaamaan rakkaan harrastukseni eli laulamisen pariin lähiaikoina.

Mikä on työssäsi parasta?

– Ehdottomasti asiakkaat ja heidän auttamisensa! Se, kun joku löytää juuri sen kauan etsimänsä aarteen tai jotain mitä ei ajatellut edes olevan olemassakaan. Onnistumisen iloa tunnen myös silloin, kun saan sellaisen henkilön kiinnostumaan kierrättämisestä, joka ei koskaan uskonut tulevansa kirpputorille ostamaan tai myymään.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Näin uutena yrittäjänä täytyy sanoa, että uusien asioiden opettelu, koska vaihdoin kokonaan alaa. Eli kaikki on pitänyt opetella aivan alusta lähtien aina kassatyöskentelystä kirjanpidon tekemiseen tai tulostimen huollosta alv:n ja yel:n ymmärtämiseen. Mutta kaikesta on selvitty ja lokakuussa pääsen jo avaamaan uudet ja isommat tilat aivan naapuriin.

Yrittäjä tutuksi -juttusarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin.