Vihdin Miehet -kuoro perustettiin keväällä 1952. Jo seuraavana vuonna Erkki Junttila, tuolloin 18, liittyi mieskuoroon naapurin innostamana.
– Ensimmäinen konsertti oli Vihdin yhteiskoulun eli nykyisen Pitäjänkeskuksen juhlasalissa vappuna 1953. Tonava kaunoinen meni kansaan kuin häkä! Eino Kanto johti, Alli Metsä ja Sylvi Luoto säestivät kahdella pianolla, muistelee Junttila.
– Harjoitukset pidettiin alkuun Niuhalan vanhalla kansakoululla, ja suurin osa kuorolaisista poltti väliajalla. Kanto varoitteli, että älkää ripotelko tuhkaa pulpeteille!
II-tenoria laulava Junttila on nykyään kuorolaisena pitkäikäisin Vihdin Miehissä – mitä nyt sotaväki, maamieskoulu ja naimisiinmeno saivat olemaan pois rivistä.
Työikäisiä laulajia kaivataan lisää.
Anni Nummila, Vihdin Miesten taiteellinen johtaja
Junttila ja kuorossa pitkään laulanut II-basso Asko Ojanne tuumivat, että laulustemmojen harjoittelu panee aivot töihin. Kun alkaa sujua, saa onnistumisen elämyksiä.

Vihdin Miehissä on nyt noin 20 laulajaa. Neliääninen kuoro harjoittelee Nummelan koululla keskiviikkoisin kello 18. Kuoroa johtaa vihtiläinen musiikinopettaja, kanttori Anni Nummila.
Hän kehuu kuoronsa hyvää yhteishenkeä – ja toivoo lisää työikäisiä laulajia mukaan. Kiinnostuneet voivat saapastella suoraan harjoituksiin tutustumaan. Kuorolaisilla on myös bänditoimintaa.

Mieskuoro toimii rekisteröitynä yhdistyksenä, Vihdin Miehet ry:nä, jonka puheenjohtaja on Onni Ilmaranta. Hän laulaa I-bassoa ja pohtii kuoron merkitystä.
– 70 vuotta sitten saatettiin ajatella, että miehet ei laula... Mutta mieskuorotoiminta Vihdissä on ollut arvokasta! Neliääninen, oikea mieskuoro on ollut kunnan henkisen pääoman yksi ilmentymä.
Konsertissa kuullaan miehille tärkeä Annin laulu sekä muita kappaleita vuosien varrelta: muiden muassa Lähde, Oman kullan silmät, Nouse laulu, Vanhan merirosvon kapakassa, Poijat ne raitilla sekä kuorolaisen Martti Kuikan sävellys Romanttinen valssi.
Vihdin Miehet 70 vuotta: konsertti la 1.10. klo 16 Nummelan työväentalo Rientolassa.