Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Divarikiekkoa Nummelaan: ”Tekeminen vakuutti nopeasti”

Nummelan nuoret, mutta kokeneet pelaajat halusivat vielä pelata kunnon kilpakiekkoa. NKV otti siipien suojiin.

Jääkiekko

Nummelalaisista ja Nummelassa pelanneista koostuva joukkue. Nuoria ja tavoitteellisia kavereita, jotka haluavat pelata jääkiekkoa vielä tosissaan.

Näin kuvaavat Nummelan Kiekkoveljien edustusjoukkueen pelaajat Jere Kauhanen ja Aleksi Colliander uutta Nummelaan perustettua III divisioonan jääkiekkojoukkuetta, joka aloittaa kautensa jo kuluvana viikonloppuna vieraspelillä.

Nummelaan perustettavasta joukkueesta on kuulunut kylillä puhetta jo viime keväästä. Todeksi NKV edustusjoukkue muuttui syksyllä, kun joukkue julkistettiin harrasteseura Nummelan Kiekkoveljien sosiaalisen median foorumeissa.

Joukkue oli jo kerätty lähes valmiiksi nipuksi, kun Kauhanen ja Colliander astelivat Nummelan Kiekkoveljien pakeille.

– Meillä oli jo lähes valmis joukkue, NKV:lla valmis ja toimiva seura. Halusimme yhdistää ne, viime kausina Bluesissa ja HaKissa pelannut Kauhanen kertoo.

Jere Kauhanen

Nummelan Kiekkoveljien hallituksen puheenjohtajat Jesse Jokitalo ja Ville Finer toteavat, että miesten into ja valmius tehdä töitä teki vaikutuksen. Molemmilla osapuolilla oli sama ajatus: ei lähdetä leikkimään, tehdään homma fiksusti ja kunnialla.

– Aika nopeasti meillä oli yhteisymmärrys asiassa ja joukkue NKV:n siipien suojassa. Viimeistään siinä vaiheessa vakuutuimme miesten toiminnasta, kun totesimme, että meillä puuttuu edustusjoukkueen tarpeisiin kuitenkin aika iso summa budjetista. Reilussa viikossa kaverit keräsivät paikallisilta yrityksiltä 15 000 euroa kasaan. Totesimme, että kyllä nämä tosissaan ovat, Finer ja Jokitalo kertovat loppukesän kuvioista.

– Koronan hiljaisuuden jälkeen nummelalaiset ja Nummelan Kiekkoveljet tarvitsevat jotain tämän kaltaista uutta pöhinää, Jokitalo lisää.

Joukkuetta yhdistää nummelalaisuuden tai vihtiläisyyden lisäksi myös vahva kokemus jääkiekosta eri sarjatasoilta. Joukkue on perin nuori. Listalla on lukuisa joukko Nummelan Palloseuran ja Harjun Kiekon kasvatteja. Joukkueen nimilistasta löytyy junioreiden SM-sarjatason pelaajia, USA:n ja Kanadan juniorisarjoissakin pelanneita. Monet pelaajista ovat käyneet ”jäähdyttelemässä” harrastesarja Nummelan Hockey Leaguen joukkueissa, mutta palo kilpakiekkoon on vielä voimakkaampi.

Joukkueen valmentajaksi pyydettiin kokenutta Jorma Leanderia, joka on viimeksi valmentanut Harjun Kiekon miesten edustusjoukkuetta. Leander kertoo, että myös häneen teki vaikutuksen joukkueen motivaatio ja myöhemmin jäällä energisyys ja into.

– Sanoin Jerelle, että en viitsi lähteä pelleilemään, että sitten pitää olla tosissaan. Kyllä heidän tekeminen aika nopeasti minut vakuutti. Treeneissä kaverit painaa kovaa, tekevät annetut treenit täysillä.

– Molempiin suuntiin mennään lujaa. Välillä vähän liiankin kovalla innolla. Minun tehtäväni on nyt kanavoida tuo suuri määrä energiaa oikein jäällä, Leander kertoo.

Mutta miksi uusi joukkue Nummelaan, kun samalla alueella toimii Harjun Kiekon II divisioonaa pelaava joukkue?

– Nummelassa oli paikalliselle porukalle kysyntää. Ehkä juuri harrastesarjan ja II divisioonan välimaastoon. Meillä viikkotapahtumamäärä on 2–3, kun esimerkiksi II divisioonassa määrä nousee jo suuremmaksi. Mitään vastakkainasettelua tässä ei ole, päinvastoin. Katsoimme että kotipelit eivät mene hirveästi päällekkäin ja uskomme, että molemmissa peleissä riittää katsojia, Kauhanen ja Jokitalo kertovat.

Seuran toiminnanjohtaja, NKV:n energinen puuhamies Jesse Jokitalo lupaa, että joukkueen perjantai-iltaisin pelattavat kotipelit tulevat olemaan hyvän jääkiekon lisäksi viihdyttäviä tapahtumia. Ensimmäisen kotipelin joukkue pelaa Nummelan jäähallissa OKK Grönaa vastaan perjantaina 7.10. klo 19.30.

–  Olen käynyt harjoituksia katsomassa ja täytyy sanoa, että vakuuttavan näköistä toimintaa kentällä on. Toivottavasti porukka löytää tiensä Nummelan halliin, että kotipeleistä tulisi kunnon kylätapahtuma.