Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin jäteasemalla menossa perusparannus liki 800 000 eurolla – valmista lokakuun lopussa

Valaistusta lisätään, asfaltti uusitaan, hulevesijärjestelmää parannetaan, rakenteita kunnostetaan.

Vihdin jäteasemalla kirkonkylän Koivissillalla on menossa perusparannus. Työn teettää alueellinen jätehuoltoyhtiö Rosk´n Roll ja urakoi raaseporilainen Ralf Ajalin Oy.

Työn on suunniteltu jatkuvan lokakuun loppuun asti. Miten se vaikuttaa jäteasemalla asiointiin?

– Jätelajien vastaanottopaikat ja ajoreitit jäteaseman sisällä voivat vaihdella urakan aikana. Jäteasema-asiointiin on hyvä varata aikaa vähän tavallista enemmän, vastaa viestinnän asiantuntija Tarja Salojärvi Rosk´n Rollista.

– Kuitenkin koko urakan ajan vastaanotetaan samoja jätteitä kuin normaalistikin.

Perusparannusta tehdään vajaalla 800 000 eurolla.

Jäteaseman kenttäalueen tasausta muutetaan ja tukimuurirakenteita parannetaan.

Jäteasema-asiointiin on hyvä varata aikaa vähän tavallista enemmän.

Rosk´n Roll

Alueen hulevesijärjestelmää kohennetaan muun muassa asentamalla siihen uusi öljynerotin.

– Lisäksi tehdään muutenkin jäteasema-alueen perusinfran ja rakenteiden kunnostamista ja nykyaikaistamista.

– Esimerkiksi sekajätteen purkupaikkaan tehdään rakenteellisia parannuksia, jäteasema-alueen valaistusta lisätään ja jäteaseman alue asfaltoidaan uudelleen.

Mitä muutoksia ja parannuksia jäteaseman käyttäjät huomaavat?

– Valaistuksen parantuminen sekä alueen uudelleen asfaltointi ovat varmaankin jäteaseman asiakkaille näkyvimmät muutokset, Salojärvi sanoo.

Tänä vuonna meillä on ollut Vihdin jäteaseman lisäksi myös Karjaan jäteasemalla perusparannusurakka, joka aloitettiin toukokuussa ja valmistuu nyt syksyllä. Viime vuoden keväänä urakoitiin Inkoon jäteasemalla, kertoo Johanna Saarinen, Länsi-Uudenmaan jäteasematoiminnoista vastaava aluepäällikkö Rosk´n Rollista.

Vihdin jäteasemalla on pitkä historia.

Vihdin Koivissillan kaatopaikalla aloitettiin kaatopaikkatoiminta 1960-luvulla. Jätteen läjittäminen kaatopaikka-alueelle lopetettiin syksyllä 2001.

– Koivissillan jätetäyttöalueiden kokonaispinta-ala on noin 10 hehtaaria, ja se jakaantuu kahteen läjitysalueeseen, mainitsee Saarinen.

– Jäteaseman toiminnot ovat jatkaneet Koivissillalla sen jälkeen, kun kaatopaikalle läjittäminen lopetettiin.

Koivissillan vanhasta kaatopaikka-alueesta iso osa on hyötykäytössä 24-väyläisenä, kumpuilevana Kaatis-frisbeegolfkenttänä jäteaseman ympärillä. Maksullista kenttää ylläpitää Nummelan Frisbeeseura.