Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin alueen uutiset jatkossa Länsi-Uusimaassa

Sanomalehti Luoteis-Uusimaan tilaajat saavat joulukuun alusta alkaen mahdollisuuden lukea Vihdin alueen uutisia kuutena päivänä viikossa paperisena ja joka päivä verkossa ilmestyvästä sanomalehti Länsi-Uusimaasta.

Muutoksen taustalla on Luoteis-Uusimaan julkaisemisen loppuminen 1.12.2022. Samalla päättyy myös tilattavan Karkkilan Tienoo -lehden julkaiseminen.

Jokainen Luoteis-Uusimaan tilaaja kontaktoidaan kirjeitse lokakuun loppupuolella.

– Kerromme kirjeessä, miten tilauksen muuttaminen Länsi-Uusimaan tilaukseksi onnistuu tai miten saamatta jäävien lehtien tilausmaksu palautetaan tilaajille. Odotathan kirjeen saapumista kotiin. Sinun ei tarvitse olla asian tiimoilta erikseen yhteydessä asiakaspalveluumme, kertoo Etelä-Suomen Median kuluttajamyynnin johtaja Riia Kyllönen.

Syynä tilattavien lehtien julkaisemisen päättymiseen on lehtien talous.

– Luoteis-Uusimaa on raskaasti tappiollinen. Sen tilaushinta on Suomen matalimpia, taloussuhdanne on tilaus- ja mainosmyynnin kannalta hankala ja samaan aikaan kulut nousevat inflaation myötä rajusti. Olemme pyrkineet kääntämään tilannetta kaikin mahdollisin keinoin, mutta se ei ole tuottanut toivottua tulosta, kertoo lehteä kustantavan Etelä-Suomen Media Oy:n paikallisjohtaja Karri Kannala.

Koska muutos ei pidä sisällään henkilöstövähennyksiä, jatkaa Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten yhteinen toimitus vanhaan tapaan Vihdin asioiden ja ihmisten seuraamista. Tilaajille tarkoitettujen paikallisten uutisten jakelukanava vain muuttuu Länsi-Uusimaaksi.

– Vihdin Uutiset jatkaa ilmestymistään normaalisti ja tulemme entisestään kehittämään sen sisältöjä, etenkin paikallisia ilmiö- ja tapahtumajuttuja. Lisäksi toimituksemme tuottaa jatkossa päivittäin Vihdin alueen uutisointia Länsi-Uusimaahan, Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja Aija Pirinen kommentoi.

Vihdin Uutisten verkkosivuilla julkaistaan näköislehden ja painetun lehden juttujen lisäksi muutakin sisältöä, mutta tilaajille tarkoitettu paikallinen uutissisältö löytyy jatkossa siis Länsi-Uusimaan verkkosivuilta.

Uudistuksen myötä Länsi-Uusimaa vahvistaa Vihdin uutisointia niin printissä kuin verkossa.

– Vaikka lehdestä löytyy jatkossa päivittäin vihtiläisiäkin sisältöjä, nykyisten levikkikuntien uutistarjonta ei vähene ¬– Lohjan uutisista emme tingi, Länsi-Uusimaan päätoimittaja Päivi Kallo linjaa.

Länsi-Uusimaan levikkikuntia ovat Lohja, Siuntio, Raasepori, Inkoo, Vihti ja jatkossa myös Karkkila.

_ Levikkialueen laajentaminen Karkkilaan on luontevaa, sillä se yhdessä lehden muiden kuntien kanssa on osa uutta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuetta. Asukkaiden liikkuvuus ja asiointi kuntien välillä on jo arkea, ja kiinnostus koko läntisen Uudenmaan kehittämiseen ja hyvinvointiin on yhteinen.

Tutut toimittajat jatkavat uudistuvien lehtien parissa.

– Lohjan, Vihdin ja Karkkilan toimitukset ovat tottuneita yhteiseen tekemiseen ja alueelliseen ajatteluun. Puhummekin yhteistoimituksesta, jossa kaikki paitsi tuntevat toisensa myös alueen muut lehdet.