Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin kirjastossa vietetään Eläinten viikkoa – ohjelmassa muun muassa koira-aiheinen elokuva

Kansainvälistä eläinten päivää vietetään 4. lokakuuta ja se aloittaa Eläinten viikon, jota vietetään vuosittain 4.10.–10.10.

Vihdin pääkirjastossa on viikon aikana tavattavissa vihtiläisiä eläinten kanssa toimivia yhdistyksiä. Tiistaina 4.10. Länsi-Uudenmaan Eläinsuojeluyhdistys kertoo toiminnastaan ja vapaaehtoistyöstä eläinten parissa klo 16–18. Keskiviikkona 5.10. klo 18-19 tavattavissa on Vihdin kaverikoirat -yhdistyksen vapaaehtoisia koirineen.

Eläinten viikko näkyy myös pääkirjaston elokuvaesityksissä. Ke 5.10. klo 13.30 senioreiden elokuvailtapäivässä esitetään A dog’s purpose (K12), koskettava draama Bailey-koirasta, joka etsii koiran elämän tarkoitusta kautta vuosikymmenten, aina uudessa muodossa. Lapsille esitetään suomeksi puhuttu animaatio Kanakani ja tuomion hamsteri pe 7.10. klo 14 (ikäraja K7).

Eläinten viikko on Suomen eläinsuojeluyhdistyksen luoma teemaviikko, jota on vietetty vuodesta 1959 saakka.

Tänä vuonna Eläinten viikolla tutustutaan eläimiin, jotka saattavat herättää ihmisessä vaikeita tunteita. Kirjastoissa on esillä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Teeman kautta halutaan kannustaa kaikkia pohtimaan, mistä tunteet kumpuavat ja miten niitä voi käsitellä, ja toisaalta miten eläin kokee kohtaamisen ihmisen kanssa.