Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kansainvälistä mainetta saavuttanut tenori saapuu konsertoimaan Vihdin kirkkoon

Nummen Torvisoittokunta, Nummelan Soittokunta ja Karkkilan Soittokunta järjestävät Vihdin kirkossa sunnuntaina 16.10.2022 kello 16 konsertin, jossa solistina on kansainvälistä mainetta saavuttanut tenori Jyrki Niskanen (kuvassa). Samanlainen konsertti järjestetään myös Nummen kirkossa sunnuntaina 9.10.2022 kello 16.

Kapellimestarina toimii jo useita vuosia soittokuntia johtanut Hannu Simoinen. Konsertissa kuullaan muun muassa Jean Sibeliuksen, Oskari Merikannon, Giacomo Puccinin, Rodolfo Falvon, Nils-Erik Fougstedtin ja Teuvo Laineen musiikkia. Useimmat sovitukset ovat tunnettujen sotilaskapellimestareiden tekemiä joihin myös Hannu Simoinen kuuluu.

Jyrki Niskanen on suomalainen muusikko ja oopperalaulaja. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa pianonsoittoa ja laulua, ja täydensi myöhemmin lauluopintojaan Lontoossa Vera Rózsan, sekä Wienissä ja Berliinissä Peter Bernen johdolla.

Vuonna 2021 Jyrki Niskanen vietti 50-vuotista uraansa taiteilijana. Kansainvälinen oopperaura alkoi vuonna 1992, ja hänen tenoriääntään on kuultu erityisesti Richard Wagnerin oopperoiden tenorin päärooleissa. Uransa aikana Jyrki Niskanen on esittänyt kaikki Wagnerin Nibelungin sormus -tetralogian (Der Ring des Nibelungen), sekä Tristanin ja Lohengrinin suuret tenoriroolit maailman kuuluisien oopperatalojen produktioissa.

Niskanen on myös säveltänyt laulumusiikkia eri artisteille. Hän myös sovittaa kappaleita eri yhtyeille ja kuoroille. Niskanen esiintyy edelleen konserteissa, pitää lauluoppilaita, johtaa kahta kuoroa, sekä säveltää ja sovittaa musiikkia.