Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjä tutuksi | Sisältötoimisto Gemmen yrittäjä Essi Lehtimäki: "Yrittäjyys oli pitkään ollut haaveeni"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Olen toiminut yrittäjänä viestinnän, markkinoinnin ja valokuvauksen parissa reilut 2,5 vuotta.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Yrittäjyys oli pitkään ollut haaveeni. Lopulta halu luoda työstä omannäköistä oli niin vahva, että päätin antaa sille mahdollisuuden, vaikka hyppy uuteen tuntui toki pelottavaltakin. Sitä päätöstä en ole katunut.

Millaiset ovat työaikasi?

– Työaikani joustaa tilanteen mukaan. Normaalisti aloitan työt puoli yhdeksältä ja lopetan neljän jälkeen. Joskus tiukka aikataulu voi vaatia ylitöitä, ja silloin jatkan töitä illemmalla. Toisinaan esimerkiksi valokuvauskeikka ajoittuu viikonloppuun. Jos töitä päivälle onkin vähemmän, voi työaika joustaa toiseenkin suuntaan.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

– Teen töitä pääasiassa kotona, joten siirryn kahvikupin kera yläkertaan työpisteelleni. Avaan työkoneelta muistioni, johon olen etukäteen listannut kunkin päivän tehtävät työt. Sen jälkeen luen uudet sähköpostit, joista osa voi vaikuttaa jo saman päivän ohjelmaan.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Päivät ovat vaihtelevia, mutta pääpaino on kirjoittamisessa. Kirjoitan yrityksille esimerkiksi verkkosivutekstejä, blogiartikkeleita, some-julkaisuja, asiakastarinoita ja mediatiedotteita. Näitä varten teen tyypillisesti taustatyötä haastattelemalla yrittäjää, yrityksen omaa asiantuntijaa tai asiakasta. Työpäivä voikin sisältää esim. haastattelurungon suunnittelua, etäpalaverin, avainsanakartoitusta, tekstin rakenteen suunnittelua ja kirjoittamista. Joka päivään sisältyy myös yhteydenpitoa asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa. Valokuvausten jälkeen päivä koostuu editoinnista.

Ehditkö pitää taukoja?

– Pidän yleensä yhden tauon ja syön keskipäivällä melko nopean lounaan. Iltapäivällä teen usein pientä välipalaa koulusta palaavalle tokaluokkalaiselle.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Päivitän omaa projektikirjanpitoani ja tarvittaessa seuraavien päivien työlistaa.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Reippaat kävelylenkit luonnossa ovat minulle tärkeitä. Kesäaikaan myös uinti luonnonvesissä on ihanaa. Istumatyössä syntyviin hartiajumituksiin olen puolestaan saanut huomattavaa helpotusta hieronnasta.

Mikä on työssäsi parasta?

– Parasta on saada tehdä mielekästä työtä niin monien upeiden ihmisten kanssa. On myös mahtavaa saada perehtyä monenlaisiin yrityksiin ja toimialoihin – uusien asioiden oppiminen on uteliaalle polttoainetta. Minulle tärkeää on myös yrittäjyyden tarjoama joustavuus perhe-elämän kannalta, esim. mahdollisuus rytmittää lomia yhteen muun perheen kanssa.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Epävarmuuden sietäminen – kaikkiin muutoksiin tai maailmantilanteisiin ei voi etukäteen varautua. Täytyy vaan tehdä aina parhaansa ja luottaa.

Yrittäjä tutuksi -juttusarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin.