Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nummelan historiaa kuvina -näyttely pääkirjastossa

Vihdin Nummelan Kylähistoria ry:n näyttely "Nummela – historiaa kuvina" avataan pääkirjaston monitoimitilassa 5.10. kello 18 kahvitarjoilun kera. Vanhat valokuvat ovat esillä pääkirjaston vitriineissä 30.10. asti.

– Avajaisissa esitellään näyttely ja kerrotaan Koti-Nummela -muisteluryhmän toiminnasta sekä Nummelan Kylähistoria ry:n EU-projektista. Haluamme tuoda Nummelan kylän historiaa esille nykyisille asukkaille, kesävieraille, yrityksille ja kaikille Nummelassa vieraileville, sanoo puheenjohtaja Heikki Lindfors.

– Kyse on sekä rakennushistoriasta että tavallisten nummelalaisten muistitiedosta, mutta myös paikkakunnalla toimineiden ja toimivien yhteisöjen ja yritysten toiminnasta.

Yhdistyksellä on meneillään EU:n maaseuturahaston tukema projekti, jonka nimi kuvastaa nykyisen sivuston historia.vihti.fi/koti-nummela/ tulevaa käyttöä: "Kännyn kanssa kävelylle tai matkaile mobiilisti! Näe Nummela ennen ja nyt!"

– Hankkeessa Koti-Nummelan 26 vuotta kerätty aineisto muokataan helposti kaikilla mobiililaitteilla käytettävään muotoon. Tällöin paikalliset yritykset, koulut, paikallisjärjestöt, muut kyläyhdistykset sekä Nummelassa liikkuvat kansalaiset voivat liittää sen toimintaansa. Näin tuetaan paikallista yhteisöllisyyttä, asukkaiden kotiutumista ja juurtumista kylään sekä matkailijoiden tutustumista paikkakuntaan, Lindfors toteaa.