Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Katutaide, musiikki, pimeys ja valot – Nummela Art Night lentokentällä iltapäivästä yöhön asti

Vihdin kunta pääjärjestäjänä: "Mahdollisimman laadukas ja uniikki tapahtuma edullisesti".

Värikästä katutaidetta, musiikkia ja valoja lokakuun pimeyteen kaikelle kansalle ja kaikenikäisille – Nummela Art Night -tapahtuma järjestetään lentokentän päädyssä ensi viikon lauantaina.

– Panostamme kauden viimeiseen ulkoilmatapahtumaan ja teemme siitä viimeisen päälle näyttävän, sanoo Vihdin kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli.

Hän pitelee lankoja käsissään järjestelyissä, jotka ovat hyvällä mallilla. Nummelan Art Nightin pääjärjestäjä on Vihdin kunta, ja mukaan on saatu melkoinen määrä yhteistyökumppaneita.

– Pyrimme mahdollisimman laadukkaaseen ja uniikkiin kokonaisuuteen mahdollisimman edullisesti. Lipun hinta on äärimmäisen halpa sisältöön nähden, jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan, korostaa Muhli.

Visuaalisuus on Nummela Art Nightin ydintä. Seitsemän muraalitaiteilijan isot, viisimetrisille levyille maalatut katutaideseinät hehkuvat tapahtumassa. Teoksiin on esimerkiksi lisätty ultraviolettimaalia, joten niihin tulee uv-valon ja pimeyden myötä uusi ulottuuvuus.

Valoton-kampanja alkaa Vihdissä.

Taideyön kuraattorina on vihtiläinen muraalitaiteilija Salla Ikonen, ja toinen vihtiläistaiteilija on Teemu Leino – mies on myös muun muassa kunnanvaltuutettu.

– Nummela Art Nightin kaltaista tapahtumaa ei ole toista! Se on ihan eeppinen juttu perusfestareihin verrattuna, ja vielä pimeän aikaan syksyllä, hehkuttaa Leino.

Mukana on muun muassa muraalitaiteen kansainvälinen tähti WD eli Wild Drawing, jonka pysyvä muraali Nummelan keskustassa, Vihtkarin liiketalon seinällä on osa taideyötä. Vihtiläistaiteilijat Minka Heino ja Mari Sydänmaanlakka tekevät tapahtumaan installaatiot. Vihdin kuvataidekoululta tulee oma kokonaisuus. Uv-koristeluihin erikoistunut Flowers on life -kollektiivi luo tapahtuma-alueelle "taikametsän". Savu on yhtenä tehosteena. Tarjolla on myös kaikille avoin spray-maalaustyöpaja.

Taideyön portit avataan jo kello 13. Vaihtoehtoisempaa pop-musiikkia esitetään kahdella isolla lavalla.

– Lavat tulevat olemaan todella näyttäviä. Toinen lava on eräänlainen lentävä esine, joka on laskeutunut kiitoradalle. Varmasti näkemisen arvoinen, paljastaa Tommi Muhli.

Dj:t hoitelevat toista lavaa, ja toisella esiintyvät Koisjärven Disko, Melo, Antti Autio, Malla, Wiev, Pehmoaino ja viimeisenä Vesta kello 23.

Vihtiläisten yrittäjien ja toimijoiden yhteismarkkinointikampanja Valoton starttaa Nummela Art Nightissa ja jatkuu ensi vuoden tammi–helmikuulle.

– Se nostaa esille sekä uusia että olemassa olevia tapahtumia ja palveluja, Muhli kertoo.

– Toivomme, että että Vihdin yrittäjät ja toimijat näkevät pimeän vuodenajan positiivisena mahdollisuutena: meillähän ei ole kaupunkien valosaastetta!

– Pimeästä ja hämärästä voidaan nauttia, tuoda valoa pimeyteen ja siten saada luontoa esille erilaisessa valossa.