Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sukeltajan ammatti vetää hakijoita Luksiaan – Myös Nummelassa suoritettava eläintenhoidon ammattitutkinto kerännyt kiinnostusta

Suosituimmat kevään yhteishaussa olivat sähkö- ja automaatioalan sekä ajoneuvoalan perustutkinnot.

Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksian koulutuksista suosituimmat kevään yhteishaussa olivat sähkö- ja automaatioalan sekä ajoneuvoalan perustutkinnot. Niihin oli eniten hakijoita suhteessa opiskelupaikkoihin.

Luksian haku- ja ohjauspalveluiden opintosihteeri Josefiina Moisio muistuttaa, että yhteishaussa oli mahdollista hakea samalla kertaa seitsemään eri koulutukseen. Tällöin tutkinto, jota hakija on päätynyt suorittamaan ei välttämättä ole ollut hänen ensimmäisiä toiveitaan.

– Jatkuvassa haussa kestosuosikkeina ammattitutkinnoista on ollut isännöinnin ammattitutkinto. Siihen on tasaisesti tulijoita, Moisio kertoo.

Isännöintiä voi opiskella Lohjalla. Myös Nummelassa suoritettava eläintenhoidon ammattitutkinto on kerännyt tasaista kiinnostusta ympärivuotisilta hakijoilta.

 Sukelluksessa on pääsykokeet, joissa on psykologinen testaus.

– Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto on myös kestosuosikki, Moisio lisää.

Sitä voi opiskella Nummelassa. Jatkuvasti hakemuksia kerää myös sukellusalan ammattitutkinto, jota on tarjolla Lohjan toimipisteessä. Tutkintoa opiskelemaan otetaan korkeintaan viisitoista opiskelijaa.

– Sukelluksessa on pääsykokeet, joissa on psykologinen testaus, haastattelu, painekammiotestausta, Cooperin testiä ja sukellusta. Se jo rankkaa pois hakijoita, Moisio sanoo.

Sukeltaja voi työskennellä ammatissaan esimerkiksi vesirakennustyömailla Suomessa ja ulkomailla.

Perustutkintojen osalta vapaita opintopaikkoja löytyy vielä prosessiteollisuuden, matkailualan, ravintola- ja catering-alan, turvallisuusalan, taideteollisuusalan, kone- ja tuotantotekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan opintoryhmistä.

– Aloituspaikkojen määrä on pysynyt edellisvuosien tasolla. Lohjalla ainoana uutena tutkintona alkoi tänä syksynä puhtaus- ja kiinteistöalan perustutkinto päivätoteutuksena, Moisio kertoo.

Siihenkin on vielä jatkuva haku käynnissä eli vapaita paikkoja löytyy.

Lohjalla aloituspaikkoja oli kevään yhteishaussa 508 ja Nummelassa 401. Vapaina olevien opiskelupaikkojen tarkkaa määrää ei osata kertoa, sillä osa hakemuksista on parhaillaan käsittelyssä ja haku paikkoihin on jatkuvasti auki.

Lisätietoa Luksian jatkuvasta hausta löytyy osoitteesta www.luksia.fi/koulutustarjonta/tietoa-hakijalle/jatkuvahaku.