Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Reumayhdistys juhli 30-vuotista taivaltaan

Vihdin Reumayhdistys ry vietti syyskuussa 30-vuotisjuhlia Vihdin seurakuntatalolla. Paikalla juhlimassa oli 45 yhdistyksen jäsentä ja -ystävää.

Juhlan musiikista vastasivat Tuula Kilpeläinen, piano ja Marja Vuorilehto, laulu.

Reumaliiton tervehdyksen juhlivalle jäsenjärjestölle toi liiton toiminnanjohtaja Anu Uhtio. Hän korosti yhdistystoiminnan merkitystä vertaistuen antajana, tiedon jakajana ja soveltavan liikunnan järjestäjänä.

Länsi-Uudenmaan sote-alueen ajankohtaisia kuulumisia kertoi aluehallituksen jäsen, lääketieteen dosentti Arja Uusitalo. Sote-organisaatiolla on kuluvana vuonna tehtävää paljon ja aikaa vähän, mutta palvelurakenteita ja hoitopolkuja pyritään yhtenäistämään vähitellen. Hän korosti, että palvelut jatkuvat toistaiseksi ennallaan. Palvelujen puhelinnumerot kuitenkin vaihtuvat ensi vuoden alusta, mutta niistä tiedotetaan loppuvuodesta.

Kunnan tervehdyksen juhlaan toi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen. Hän korosti puheenvuorossaan, että sairaanhoidon järjestämisen rinnalla on yhtä tärkeää muistaa sairastumisen ja toimintakyvyn heikkenemisen ennaltaehkäisy.

Kokemusasiantuntijana puheenvuoron piti Kari Mikkola, joka teki 30 vuotta sitten aloitteen yhdistyksen perustamisesta Vihtiin. Hän toi esille, että reumasairaus voi tuoda mukanaan myös positiivisia asioita. Vaikka hän itse sairastui jo kaksivuotiaana, sai hän ammattiin valmistuttuaan tilaisuuden usean vuoden työuraan Reumaliitossa sekä silloisessa kuntoutuskeskus Apilassa. Perustettuaan oman yrityksen ja muutettuaan Vihtiin Kari huomasi Reumayhdistyksen kokoisen puutteen kunnan järjestötoiminnassa. Hän tarttui toimeen ja sai lehti-ilmoituksen perusteella koolle seitsemän asiasta kiinnostunutta. Näin perustettiin Vihdin Reumayhdistys ry 24.9.1992. Kari jatkaa edelleen yhdistyksen rahastonhoitajana ja Suomen Reumaliiton hallituksen varapuheenjohtajana.

Puheenjohtaja Anja Hukkanen oli koonnut läpileikkauksen yhdistyksen 30-vuotisesta toiminnasta. Monista tapahtumista nähtiin esimerkkejä myös valkokankaalla pyörineestä kuvakavalkadista. Tiivistettynä toiminta on sisältänyt tiedonjakoa, liikuntaa, virkistysretkiä, erilaisia jäsentapaamisia ja yhteistyötä kunnan sekä toisten järjestöjen kanssa. Kaikessa toiminnassa tärkeintä on ollut ja on edelleen oman porukan vertaistuki. Jäsenistön mukaan paras tiedon ja tuen saantipaikka on uimahallin sauna ja pukuhuone lämminvesijumpan yhteydessä.

Huomionosoituksia saivat yhdistyksen aktiiviset toimijat. Irmeli Marmo nimitettiin Yhdistyksen kunniapuheenjohtajaksi. Hän toimi 12 vuotta tarmokkaana puheenjohtajana ja sen jälkeen 10 vuotta toiminnantarkastajana osallistuen lähes kaikkiin hallituksen kokouksiin. Kunniakirjan vastaanotti hänen puolisonsa Paul Marmo.

Reumaliiton hopeinen ansiomerkki myönnettiin Jorma Kirveskalliolle aktiivisesta toiminnasta yhdistyksen hyväksi. Hän on ollut pitkään hallituksen vara- tai varsinainen jäsen ja tietopankki paikkakunnan toimintatapoihin ja historiaan alkuperäisenä vihtiläisenä. Erityisesti yhdistys kiittää Jormaa neuvotteluavusta, kun kunta oli lopettanut mahdollisuuden lämminvesijumppaan. Katkon jälkeen muutkin kuntalaiset ovat saaneet nauttia normaalia lämpöisemmästä allasvedestä.

10 vuotta yhdistyksen puheenjohtajana toiminutta Anna-Maija Hiitolaa muistettiin kymmenellä ruusulla. Anna-Maija jatkaa varapuheenjohtajana.

Perustajäsenistä jäljellä olevat Anja Hukkanen, Arja Jussila ja Kari Mikkola saivat kiitokseksi kunniakirjat ja kukat. Kaikki jatkavat edelleen aktiivista toimintaa yhdistyksessä. Myös muut paikalla olleet hallituksenjäsenet kukitettiin. Osa oli joutunut jo lähtemään pois juhlan venyessä.

Yhdistyksen jäsen Pirkko Ranta sai tekstillä, ’mielekästä elämää’, varustetun t-paidan. Hän osallistui viime kesänä valtakunnalliseen kilometrikävelykisaan ja käveli 1200 kilometriä.