Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yrittäjä tutuksi | Parturi-Kampaamo Sannin yrittäjä Sanni Velin: "Työssäni parasta on päivittäinen onnistumisen tunne"

Kuinka kauan olet toiminut yrittäjänä?

– Reilut 9 vuotta.

Miksi päätit ryhtyä yrittäjäksi?

– Opiskelin parturi-kampaajaksi ja kouluaikana jo valmisteltiin siihen, että tämän ammatin palkkataso on todella huono ja kannustettiin yrittäjyyteen. Sen myötä rohkenin. Vanhempani ovat maatalousyrittäjiä, joten tukea ja kannustusta löytyi taustajoukoista.

Millaiset ovat työaikasi?

– Liikkeeni on avoinna sopimuksen mukaan. Minulla on kakkosluokkalainen poika ja aloitan työpäiväni hänen lukkarinsa mukaan; klo 8.30 tai 9.30. Työt lopetan klo 18 mennessä ma–to ja perjantaisin teen lyhyemmän päivän. Näin saan aikaa myös perheelleni. Lauantaisin teen tarvittaessa juhlakampauksia ja -meikkejä.

Mitä teet yleensä ensimmäisenä, kun aloitat päivän työt?

– Valmistelen aamuisin asiakaspaikan valmiiksi.

Mitä kaikkea työpäiväsi pitää sisällään?

– Työpäiväni koostuu tarjoamistani monista eri palveluista; on värjäykset tai leikkaukset, aikuisten tai lasten hiukset. Teen myös tilauksia, eli täytyy seurata tuotemenekkiä. Työ on asiakaspalvelua, siinä penkissä jaetaan niin ilot kuin surutkin. Vaatii sekin osansa, että osaa lukea tilanteita ja ihmisiä. Mikään päivä ei ole samanlainen.

Ehditkö pitää taukoja?

– Taukoja en merkitse itselleni, pidän kun ennättää. Välillä töiden välille jääkin taukoa, jos on nopeampi työ siihen nähden mitä on varannut aikaa. Myös yllättävät peruutukset tuovat välillä taukoja, joskus pidempiäkin.

Mitä teet yleensä viimeiseksi ennen kuin lopetat päivän työt?

– Työpäivän lopuksi siivoan liikkeen, tulostan kuitit ja katson ennalta seuraavan päivän töitä.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

– Huolehdin omasta jaksamisestani sillä, että opettelin arvostamaan myös vapaa-aikaa, joka on perheelleni. Lyhyemmät päivät perjantaisin saavat vapaan viikonlopun tuntumaan pidemmältä. Hierojalla tulee käytyä myös säännöllisesti, sekä liikuttua, kiitos lapsen ja koiran!

Mikä on työssäsi parasta?

– Työssäni parasta on se päivittäinen onnistumisen tunne. Tyytyväinen asiakas on tämän työn perusta. Tästä työstä löytää myöskin niitä ystäviä. Saa käyttää luovuutta. Erikoisvärjäykset ovat itselle se kiinnostavin juttu, mitä enemmän värejä sen parempi! Lisäksi yrittäjyys luo tietynlaisen vapauden kuitenkin.

Mikä yrittämisessä on haastavinta?

– Haastavinta itselle on ollut etenkin alkuun ehkä se, että kokee ettei ole tarpeeksi läsnä kotona lapsen elämässä, ja toisaalta taas että tekeekö tarpeeksi töitä. Nyt kuitenkin on sen osalta selkeä ja kaikkia miellyttävä päätös, että ma–to ovat pidempiä päiviä ja perjantait lyhyempiä sekä lauantait tarvittaessa. Tämä nykyinen maailmantilanne lyö kapuloita rattaisiin. Ensin korona, joka vähensi töitä todella rajusti, siitä selvinneenä sota vaikeuttaa ja näkyy kaikkien hintojen korotuksena. Haastavaa kulkea näissä käsikädessä samalla tietäen, kuinka haastavaa taloudellisesti tämä on kaikille ihmisille. Mutta ei kai se yrittäjyyttä olisikaan ilman haastetta?

Yrittäjä tutuksi -juttusarjassa tutustutaan vihtiläisiin ja karkkilalaisiin yrittäjiin.