Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

"Uskoakin voi markkinoida, mutta ei liiaksi tuputtaa" – Nina Kuvaja toimii Vihdin Se löytyi -mission yhdyshenkilönä

Se Löytyi -missiossa kokeillaan aiempaa rohkeampaa esilletuloa Nina Kuvajan johdolla.

Vihdin Se löytyi -mission yhdyshenkilön Nina Kuvajan mielestä Suomessa puhutaan uskosta hyvin vähän.

– Mutta miksei uskoakin voisi markkinoida? pohtii Kuvaja ja kertoo, että Se löytyi -missiossa tätä ainakin kokeillaan: markkinoidaan ajan henkeen niin uskoa, lähimmäisenrakkautta kuin evankeliumiakin.

– Kun on löytänyt jotain hienoa uskon kautta elämäänsä, niin siitä mielellään kertoo muillekin, Kuvaja hymyilee.

Missiossa kokeillaan aiempaa rohkeampaa esilletuloa. Kuvaja kertoo, että Raamatussa Jeesus sanoo: ”Minä tahdon, että te lähdette liikkeelle”. Myös Se löytyi -missiossa liikkeelle lähteminen on kantava voima.

– Ei mikään markkinointi onnistu, jos jäädään neljän seinään sisään ihmettelemään, Kuvaja toteaa ja sanoo sitten, ettei uskoa voi kuitenkaan liiaksi tuputtaa.

Uskonnollisen asian olleessa kyseessä ihmiset kavahtavat helposti.

– Näkisin mielelläni missiolle jatkumoa. Ettei asia jäisi vain yhden kampanjakuukauden mittaiseksi, vaan kantaisi eteenpäin tämän jälkeenkin, Kuvaja toivoo.

Hän korostaa, ettei missiossa ole tarkoitus pönöttää, vaan luoda uskonnon ja välittämisen ympärille hyvää pöhinää. Olla läsnä ihmisiä varten.

Läsnäolo ja yhteisöllisyys ovat antaneet Kuvajalle paljon, ja uskon asiat ovat olleet mukana Kuvajan elämässä enemmän tai vähemmän aina. Tuore vihtiläinen kertoo uuspaikkakuntalaisena löytäneensä seurakunnasta ystäviä sekä kaivattua yhteisöllisyyttä. Kuvaja kertoo olevansa enemmän kuin innostunut Se löytyi -mission yhdyshenkilönä toimimisesta.

– En ihan arvannut mihin lähden ja mitä kaikkea tämä on jo tuonut tullessaan. Olen kiertänyt missiossa mukana olevia seurakuntia. Olen tutustunut seurakuntalaisiin ja on ollut ihana huomata, miten eri seurakunnat kokevat olevansa samaa kristikansaa, Kuvaja sanoo.

Seurakunnilla on toki toistensa kanssa opillisia eroja, mutta tässä hankkeessa niitä ei tuijotella.

-– Yhteistyö on ollut palkitsevaa ja tässä on oppinut arvostamaan toisten tekemää työtä. Loppujen lopuksi kaikilla meillä on sama päämäärä – se että Jumalan ilosanoma tavoittaa ihmiset, Kuvaja sanoo.

Kuvaja toimii linkkinä paitsi vihtiläisten seurakuntien välillä, myös yhdyshenkilönä Uudenmaan eri seurakuntiin. Yhdyshenkilön roolia Kuvaja kuvailee hienoksi matkaksi, jossa on kunnia olla mukana. Tehdä hyvän asian eteen töitä ja olla mukana innostamassa. Ja innostumassa itsekin.

– On aika upeaa, että voi olla mukana ruohonjuuritasolla kertomassa omista kokemuksistaan. Siitä, minkälaista on ollut seurata Jeesusta, Kuvaja hymyilee ja teroittaa vielä, että yleensähän tapahtumissa pyritään saamaan ihmisiä sisään kirkkoon, mutta nyt kirkko tuodaan ihmisten luo.

Kuvaja sanoo oppineensa jo olemaan vihtiläinen. Aiempi asuinkaupunki Helsinki elää ja kaikuu jonkin verran taustalla, mutta Vihti tuntuu jo kodilta ja sieltä on löytynyt tervetullut yhteisökin.

– Täytyy sanoa, etten olisi ehkä ikinä Helsingissä asuessani ollut tällaisessa mukana. Mutta hyvä näin, nautin kovasti tästä missiotoiminnasta ja ilosanoman eteenpäin viemisestä, Kuvaja naurahtaa.