Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lohjan sairaalassa vierailukielto – suunniteltuja leikkauksia on jouduttu koronan vuoksi siirtämään

Lohjan sairaala kieltää omaisten vierailut 24. lokakuuta saakka. Poikkeuksena ovat ainoastaan päivystykseen tulevat lapsi- ja saattohoitopotilaat, joilla voi olla yksi saattaja mukanaan. Siitäkin on kuitenkin sovittava erikseen henkilökunnan kanssa.

Saattajan on käytettävä kasvomaskia eikä hänellä saa olla hengitystieoireita.

Naistentautien ja synnytysten yksikössä on eri ohjeistus, josta saa lisätietoa Husin verkkosivuilta.

Vierailukiellon taustalla on Lohjan sairaalan vaikeutunut koronatilanne. Sairaalan tiedotteen mukaan erittäin monella viime päivinä Lohjan sairaalaan hoitoon otetulla potilaalla on todettu positiivinen koronanäyte. Tapausten vuoksi sairaalan eri yksiköissä on jouduttu tekemään laajoja erityisjärjestelyitä, jotka ovat vähentäneet potilaspaikkoja.

Lisäksi suunniteltuja leikkaushoitoja on jouduttu osittain siirtämään.

Lohjan sairaalan johtavan lääkärin Tom Löfstedtin mukaan on odotettavissa, että koronavirustartunnat tulevat vielä seuraavien viikkojen aikana lisääntymään ja sen lisäksi influenssakausi on alkamassa.

– Vakavasti kehotamme asiakkaitamme sairaalaan tullessaan käyttämään kasvomaskia kaikissa sairaalan tiloissa suojatakseen itsensä sekä myös suojellakseen muita mahdolliselta tartunnalta”, toteaa Tom Löfstedt Lohjan sairaalan tiedotteessa.