Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Yli satavuotias Sympatia-keräys käynnissä – Viime vuonna keräys tuotti Vihdissä lähes 6 000 euroa

Adventtikirkon Sympatia-keräys on vienyt jo vuodesta 1921 lähtien humanitaarista apua sekä kotimaahan että kehittyviin maihin. Lisäksi keräys auttaa katastrofien uhreja ja toteuttaa kehitysyhteistyöhankkeita.

Vuonna 2021 Sympatia-keräys tuotti Suomessa 175 717 euroa. Vihdin osuus oli 5 953 euroa ja Lohjan 2 708 euroa. Vapaaehtoisten kerääjien ansiosta keräyskulut ovat vain 10 prosenttia.

Nyt loppuvuonna Sympatia-kerääjät ovat lippaineen, tilanteen niin salliessa, torstaisin alkukuusta Nummelan Prisman ja loppukuusta Nummelan Citymarketin kauppakeskuksissa.

Keräykseen voi osallistua myös lahjoittamalla Sympatia-keräystilille nro FI89 8000 1500 5542 42 paikallisen kerääjän viitteellä: 68136 on Vihdin ja 37992 Lohjan viitenumero.

Sympatia-keräys tukee nykyisin ADRA Finland -säätiön toimintaa. ADRA on maailmanlaajuisen adventtikirkon kehitysyhteistyö- ja avustusjärjestö, jonka kehitysapuhankkeita myös Suomen ulkoministeriö rahoittaa. Humanitaarinen apu toimitetaan perille paikallisten ADRA:n työntekijöiden toimesta tasapuolisesti riippumatta ihmisen etnisestä taustasta, uskonnollisesta tai poliittisesta vakaumuksesta.

Vuonna 2021 Sympatia-keräyksen tuella Suomessa avustettiin noin 35 500 henkilöä. Kehitysyhteistyön hankkeet paransivat noin 10 000 henkilön elämää mm. Keniassa. Pilottihankkeena oli tyttöjen ja nuorten yksinhuoltajaäitien tukeminen. Katastrofiapu ohjattiin Serbiaan ja Afganistaniin. Lisäksi kuluvan vuoden aikana on annettu 83 000 euroa Ukrainan kriisissä auttamiseen Ukrainassa, Romaniassa, Puolassa ja Suomessa.